Skip to content
Politică

Mutare de ultimă oră a PSD: moțiunea împotriva lui Tudorel Toader, dezbătută și votată miercuri în Senat

Inquam Photos / Octav Ganea
PSD vrea ca moțiunea împotriva lui Tudorel Toader să fie dezbătută și votată miercuri în Senat. Motivul: un vot de blam pentru ministrul Justiției în aceeași zi în care, în CEX, social-democrații ar urma să-i retragă acestuia sprijinul politic, forțându-i astfel mâna Vioricăi Dăncilă să-l remanieze.
Surse social-democrate au declarat pentru Hotnews.ro că remanierea lui Tudorel Toader este iminentă iar social democrații iau în calcul mai multe variante pentru portofoliul de la Justiției. Printre numele vehiculate se numără Eugen Nicolicea, dar și Robert Cazanciuc.
De precizat este că, deși inițial Dragnea dorea să amâne remanierea după sărbători, strategia a fost schimbată rapid. Potrivit surselor citate, în interiorul PSD există tensiuni, Liviu Dragnea având informații că premierul Viorica Dăncilă face opoziție și adună adepți.
Liderul PSD este nemulțumit de faptul că premierul Viorica Dăncilă l-a susținut pe ministrul Justiție chiar și după acesta a refuzat să promoveze legile justiției. Sursele citate susțin că nu s-a decis pănă la acestă oră dacă lista miniștrilor remaniați va fi una extinsă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *