Skip to content
Politică

Mutarea lui Bușoi: Am delegat atribuțiile de secretar omului care se ocupă de alegerile parțiale EXCLUSIV

psnews.ro

Odată cu demararea campaniei interne pentru alegerile la vârf din PNL, secretarul general interimar al partidului, Cristian Bușoi, a decis să delege atribuțiile funcției unui adjunct.

Alegerea nu a fost făcută la întâmplare sau fără un scop anume, după cum recunoaște chiar candidatul pentru postul de președinte al partidului.

„În această perioadă sunt foarte mult plecat în teritoriu, așa că am delegat toate atribuțiile funcției de secretar general unuia dintre secretarii adjuncți, domnul Tinel Gheorghe. Acesta este și omul care coordonează strategia partidului în alegerile parțiale”, a precizat Bușoi, aflat deja în plină campanie internă în județul Hunedoara.

Pentru tânărul politician, hopul alegerilor parțiale din 49 de localități din țară nu este văzut neapărat ca un obstacol, în ciuda faptului că acestea se vor derula pe 11 iunie, cu doar 6 zile înainte de Congresul PNL.

Nu cred că este un dezavantaj. Suntem deja în teritoriu și în orice județ unde se organizează alegeri parțiale încercăm să potențăm prin prezența noastră șansele candidaților PNL în alegerile parțiale. Dar, nici nu putem extrapola rezultatul acestor alegeri la ceea ce se va întâmpla pe 17 iunie.

În alegerile parțiale din cele 49 de localități contează mult culoarea politică avută de foștii primari și motivul pentru care s-au vacantat aceste funcții. În unele cazuri vorbim de personaje care au devenit parlamentari, în altele de incompatibilități sau de decesul unui ales local.

Alegerile interne din 17 iunie, în schimb, reprezintă momentul în care PNL își va decide traseul viitor. Țin să vă spun că toți colegii din filiale sunt bucuroși de faptul că avem o competiție reală în partid și nu urmăm exemplul altor grupări politice, care au adoptat moda candidatului unic”, a mai spus Cristian Bușoi.

În confruntarea internă din PNL, au rămas în cursă pentru postul de președinte al partidului doar două nume: Cristian Bușoi și Ludovic Orban. Restul posturilor de conducere vor fi obținute tot în urma competiției individuale, neexistând liste fixe a echipelor fiecărui candidat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *