Skip to content
Politică

Mutarea momentului de la Guvern. Cezar Preda: Mi se pare de-a dreptul penibil! EXCLUSIV

adevarul.ro

Fost vicepreședinte al PNL, deputatul Cezar Preda a acordat marți o declarație pentru PSnews.ro, în care a comentat decizia de ultim moment a Guvernului condus de Viorica Dăncilă, de a renunța la protecția SPP.

Astfel, liberalul a adăugat că această decizie controversată este dovada faptului că ”PSD și președintele său are o chestiune personală legată de activitatea directorului acestui serviciu foarte important în România”.

”România este guvernată de legi, iar oamenii care sunt puși în responsabilitatăți, trebuie să repecte legile. Eu nu cred că se poate renunța o structură care este prevăzută prin lege să garanteze nu numais ecuritatea unui responsabil, ci trebuie să garanteze și lucrurile care țin de buna guvernare a atribuțiunilor. Deja e politizată. E clar că PSD și președintele său are o chestiune legată de actvitatea directorului acestui serviciu foarte important în România, dar asta este o altă chestiune. Lucrurile se pot duce în zona eliminării suspiciunilor, rezolvării problemelor, în niciun caz a renunțării la un serviciu. Poate să facă chestiile astea, însă securitatea, nu numai a persoanelor, ci a actului de guvernare, este pusă sub semnul întrebării. Eu cred că este un joc politic exact în nota domnului președinte Dragnea, așa dorește dânsul”, a declarat Cezar Preda pentru PSNEWS.RO.

Mai mult, Preda a adăugat că ”i se pare de-a dreptul penibil”, să declari că un serviciu precum SPP, ”care își asigură ție securitatea, și până la urmă posibilitatea de a avea o activitate ferită de riscuri, se transformă în urmărire”.

„Este o diversitate personală, o suspiciune pe care am văzut-o și exprimată, că și-ar fi depășit atribuțiunile, că nu face decât să urmărească persoanele. Mie mi se pare de-a dreptul penibil, să spui că un serviciu care își asigură ție securitatea, și până la urmă posibilitatea de a avea o activitate ferită de riscuri, se transformă în urmărire. Păi e normal că ei au un regulament interior în care orice activitate în timpul exercitării mandatului de asigurare a protecției, este bineînțeles bazat pe secret personal, pe chestiuni care țin de această obligație a sevriciului de protecție și pază. Până la urmă, nimeni nu a vrut să explice cu amănuntul, ceea ce se consideră a fi nelalocul lui, sau până la urmă nu nelalocul lui, ci ceea ce nu respectă legea”, a continuat acesta.

Nu în ultimul rând, deputatul PNL a ținut să precizeze că getsul Guvernului ”Este un balon de săpun de genul sintagmei ”stat paralel”.

”Este un balon de săpun de genul sintagmei ”stat paralel”, nu am nicio altă interpretare. Noi când nu ne putem rezolva anumite probleme, sau când dorim să rezolvăm anumite probleme persoanle, facem din instituțiile statului lucrul cel rău”, a încheiat Preda.

1 comentariu la “Mutarea momentului de la Guvern. Cezar Preda: Mi se pare de-a dreptul penibil! EXCLUSIV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *