Skip to content
Politică

Mutări în noul Guvern PNL: cine va face parte din echipa Florin Cîțu

Inquam Photos / Octav Ganea

Președintele Klaus Iohannis a anunțat miercuri că ministrul de Finanțe interimar, Florin Cîțu, este desemnat cu formarea noului guvern. Oficial însă, Florin Cîțu lucrează la alcătuirea echipei și la programul de guvernare, care ar urma să fie transmise Parlamentului în următoarele 5 zile, deși cadrul legal îi permite să lucreze 10 zile la alcătuirea echipei și a programului de guvernare.

CITIȚI ȘI: S-au încheiat consultările de la Cotroceni. Președintele Klaus Iohannis a anunțat numele premierului desemnat

Surse politice au dezvăluit pentru PSnews.ro că, potrivit ultimelor discuții din partid, cel puțin un ministru-cheie din echipa Ludovic Orban va fi înlocuit. Este vorba despre Ion Ștefan, actual ministru interimar al Dezvoltării, pe care Cîțu ar dori să îl schimbe cu Raluca Turcan. Aceasta ar urma, dacă se alege această variantă, să fie propusă vicepremier și ministru al Dezvoltării.

Totodată, la Ministerul Finanțelor, portofoliu ocupat în prezent de Florin Cîțu ar urma să fie desemnat liderul PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă.

Și ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, ar putea fi schimbat din funcție, după ce l-a iritat pe șeful său, Ludovic Orban, cu subiectul Irina Rimes, ambasador al lui Brâncuși. Însă, aceleași surse susțin că ceilalți miniștri ar urma să rămână neschimbați.

În declarația de presă făcută la finalul consultărilor politice organizate la Cotroceni, președintele Klaus Iohannis nu a făcut nicio mențiune legată de posibila majoritate care ar susține un guvern în fruntea căruia s-ar afla Florin Cîțu, șeful statului limitându-se la ”o scurtă recapitulare” a evenimentelor care au condus la noua nominalizare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *