Skip to content
Politică

Mutări militare strategice în Europa. România, gazda avioanelor de luptă

adaktusson.eu

Mutări militare strategice de ultimă oră vor avea loc în Europa!

Astfel, tensiunile din ce în ce mai mari între NATO şi Rusia, pe seama conflictelor din Ucraina şi Siria, se oglindesc în mutările militare făcute de statele alianţei şi de Kremlin în Europa.

În acest context, România și Polonia vor resimți prezența sporită a Alianţei Nord-Atlantice, în timp ce Rusia îşi va consolida prezenţa navală la Marea Baltică.

Mai mult, Marea Britanie a anunţat miercuri că va trimite anul viitor avioane de luptă în România, iar Statele Unite au promis trupe, tancuri şi artilerie Poloniei în cadrul celei mai importante consolidări a capacităţilor militare NATO la frontierele Rusiei de la Războiul Rece şi până în prezent, relatează Reuters.

Totodată, aproape concomitent, informaţii conform cărora Rusia îşi modernizează puterea de foc a Flotei la Marea Baltică prin adăugarea unor nave de război dotate cu rachete de croazieră cu rază lungă de acţiune, pentru a contracara consolidearea prezenţei NATO în regiune, au apărut în presa rusă.

Germania, Canada şi alte state membre NATO au promis, de asemenea, că vor trimite forţe, în cadrul unei reuniuni a miniştrilor Apărării la Bruxelles miercuri, când două nave de război ruse înarmate cu rachete de croazieră au intrat în Marea Baltică, între Suedia şi Danemarca, subliniind tensiunile dintre Est şi Occident, informează Adevărul.ro

La Madrid, Ministerul de Externe a anunţat că Rusia şi-a retras o solicitare de a realimenta cu carburant trei nave de război în enclava nord-africană Ceuta, după ce aliaţi NATO au afirmat că acestea pot fi folosite pentru a lua ca ţintă civili în Siria. Navele fac parte din escorta singurului portavion rus – Amiralul Kuzneţov -, care urmează să se alăture altor zece vase ruseşti care se află deja în largul coastelor siriene, potrivit unor diplomaţi.

Pe de altă parte, presa rusă vehiculează că Moscova va suplimenta Flota la Marea Baltică, inclusiv prin nave de război dotate cu rachete care au o rază lungă de acţiune şi pe care pot fi montate focoase nucleare. Moscova nu a confirmat în mod oficial aceste informaţii.

Citiți AICI articolul intergal

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *