Skip to content
Politică

Mutări strategice în culisele PNL. Cine va fi noul președinte al liberalilor în Sectorul 1 / EXCLUSIV SURSE  

Partidul Național Liberal se pregătește să facă schimbări interne, mai ales în București după dezastrul de la alegerile locale. Liberalii sunt în căutare de lideri, iar în Sectorul 1 se pregătește instalarea unui nou președinte al filialei.

Sursele politice au declarat pentru PSnews.ro că PNL Sector 1 va fi preluat de deputatul Cezar Preda, care mai ocupă și funcția de purtător de cuvânt al partidului. Încă nu știm ce anume îl recomandă pe Preda pentru o astfel de funcție, dar putem să ne uităm în trecutul său și să căutăm rezultate, dacă ele există.

Contactat de PSnews.ro, Cezar Preda se contrazice în declarații. Dacă în primă fază infirmă, pe parcursul convorbirii precizează că „întotdeauna eu fac ce-mi spune partidul”.

„Nu, nu confirm. Infirm asemenea zvonuri. Nu am negociat. Întotdeauna eu fac ce-mi spune partidul, dar nici nu propun și nici nu mi se va propune.

Vom vedea ce va fi Bucureștiul. Eu nu zic nimic înainte. Vom vedea la timpul potrivit. Nu a fost nici o discuție în acest sens”, a declarat deputatul PNL.

De asemenea, PSnews.ro l-a contactat pe fostul președinte al PNL Sector 1, deputatul Mihai Voicu, dar acesta a refuzat să comenteze. „Nu pot vorbi. Sunt plecat din țară”,  a spus Voicu, apoi a închis brusc telefonul.

Preda, liderul absent din Buzău

Cariera politică a lui Cezar Preda începe în 1999, când se înscrie în Partidul Democrat. În urma jocurilor de putere din interiorul formațiunii politice, ajunge în 2001 președintele organizației județene Buzău a PD. În anul 2003 atinge apogeul și devine vicepreședinte al  Partidului Democrat, pentru ca un an mai târziu să obțină primul său mandat în Camera Deputaților.

Chiar dacă s-a instalat pe fotoliul de deputat timp de 12 ani, nu s-a remarcat niciodată în Parlamentul României. Deputatul a rămas în amintirea electoratului mai mult pentru atacurile sale la adresa mai multor lideri politici. În 2007 l-a jignit pe Călin Popescu Tăriceanu, numindu-l „tâmpit”, iar în 2008 i-a transmis lui Vasile Blaga că este „un gunoi”, potrivit ziare.com. Deputatul și-a păstrat întotdeauna atacurile, prin care ajungea în atenția mass-mediei și a votanților. Cezar Preda a rămas unul dintre apropiații lui Traian Băsescu și oamenii de bază ai fostului președinte.

Dacă privim în teritoriu, Cezar Preda a încercat să-și asigure doar propriul succes și propriul fotoliu în Cameră. După fuziunea PDL-PNL, deputatul nu s-a remarcat nici în rândul liberalilor. Deși s-a aflat la conducerea PNL Buzău, organizația județeană a pierdut bătăliile cu PSD. Cu toată susținerea partidului, Preda n-a reușit să se impună în teritoriu, fiind ocupat să-și asigure mandatul. A fost un lider absent din județul Buzău, preocupat mai mult cu diferite critici la adresa altor lideri politici.

Când PNL se pregătea să facă curățenie în partid și să nu mai susțină politicienii certați cu justiția, Cezar Preda le plângea de milă colegilor săi de la Buzău, care se aflau sub cercetarea procurorilor. Nici măcar în teritoriul său nu mai deține controlul, căci la începutul anului 2016, mai mulți membri PNL Buzău protestau împotriva lui Cezar Preda și a lui Vasile Blaga, bănuindu-i pe cei doi de un blat cu PSD, precizează adevarul.ro. Din aceste proteste putem înțelege doar faptul că deputatul a reușit să distrugă filiala PNL Buzău, lăsând-o divizată și plină de conflicte interne.

În plină campanie electorală, în 2016, Cezar Preda a uimit mediul online deoarece s-a gândit să-și facă un jurnal de campanie, deși ocupa funcția de purtător de cuvânt. Spre suprinderea tuturor, Cătălin Predoiu, candidatul liberalilor la Primăria Capitalei, n-a avut un astfel de jurnal, cu toate că avea mai multe de povestit și putea să crească în ochii electoratului.

Sectorul 1, o pălărie prea mare

Sectorul 1 este una dintre cele  mai importante zone din București, iar filiala PNL are nevoie de un lider cu notorietate. Notorietatea lui Cezar Preda a fost ajutată să crească și de scandalurile în care s-a implicat deputatul, nu doar de activitatea sa politică.

PNL Sector 1 are în prezent sediul lângă Ministerul Educației, pe strada Berthelot, după ce s-a mutat de pe bulevardul Nicolae Bălcescu. Sursele noastre politice au precizat că PNL Sector 1 a avut numeroase probleme la fosta locație, mai ales că furnizorul de electricitate le-a suspendat serviciile. Bezna s-a lăsat peste liberalii din sector, după locul trei de la alegerile locale, iar Cezar Preda este așteptat să aducă lumina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *