Mutescu, șeful Vămii, face favoruri firmelor lui Putin. Filiala rusească a afacerilor cu bitum

Sursă foto: X

Sancţiunile impuse Rusiei de Uniunea Europeană, de organismele internaţionale, continuă. Companiile ruseşti trebuie ţinute deoparte. Ele nu au cum să facă afaceri, mai ales în domeniul petrolier, cu statele UE şi statele NATO. Cu toate acestea, statul român dă încă o probă a incoerenţei şi amatorismului în plină criză.

În realitate, instituțiile își dau cu stângul în dreptul, anulându-și, în mod suspect, deciziile, de la o zi la alta. Un exemplu halucinant la Autoritatea Vamală Română.

Biroul Vamal de Frontieră Morvița a solicitat structurii centrale o opinie legată de aprobarea importurilor de bitum din Serbia, de la firma NIS din Novi Sad. Mai exact, Direcția Generală Managementul Riscului și Investigații Vamale a fost întrebată dacă importurile de la această companie trebuie sau nu oprite având în vedere sancțiunile impuse de Uniunea Europeană Federației Ruse. În 18 septembrie, sosește răspunsul extrem de clar.

„Societatea producătoare NIS Novi Sad din Serbia, cu sediul în Serbia, are structura acționariatului compusă din 2 societăți rusești GAZPROM NEFT – 50% și GAZPROM – 6,15%, precum și Guvernul Serbiei – 29,87% și alții. Conform Anexei XIX partea A a Regulamentului UE nr.833/2014 al Consiliului din data de 31 iulie 2014 privind măsuri restrictive având în vedere acțiunile Rusiei de destabilizare a situației din Ucraina, reiese că societatea Gazprom NEFT se află pe lista persoanelor juridice și organismelor menționate la articolul 5aa. De asemenea, administratorii societății sunt de origine rusă, respectiv Vadim Yakolvlev și Kiril Tyurdenev. Având în vedere structura asociaților la data redactării prezentei, apreciem că sunt incidente dispozițiile legale sus-menționate și în consecință, veți interzice efectuarea acestor oeprațiuni vamale”, se arată în adresa cu nr.30418-1/SV/ 18.09.2023, Autoritatea Vamală Română.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: