Skip to content
Politică

”N-a fost zi de la Dumnezeu în care Drulă să nu-l înjure pe Rădoi”. Victor Ciutacu a găsit vinovatul pentru scandalul de la metrou

psnews.ro

Contactat de PS News, jurnalistul Victor Ciutacu acuză conducerea Ministerului Transporturilor pentru declanșarea protestului sindicaliștilor de la metrou. Acesta susține că din cauza proastei comunicări dintre sindicaliști și ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, protestul nu se va încheia prea curând.

”N-o să fiu în linia curentului oficial să stau să îi înjur pe sindicaliștii de metrou pentru că adevărul este undeva la mijloc. De când a venit ministrul Drulă în funcția respectivă am asistat la o agresiune publică continuă împotriva angajaților de la metrou și a reprezentanților sindicali. Aproape ca nu a fost zi de la Dumnezeu în care Drulă să nu îl înjure pe Rădoi, să nu înjure sporurile de la metrou. Zilele trecute domnul Drulă anunța reduceri de venituri salariale la Metrorex, n-am înțeles în panta cărei legislații, dar pentru USR-iști oricum nu contează legislația în vigoare, motiv pentru care și oamenii ăia au răbufnit la un moment dat.

Că Rădoi o face în forță și că oamenii lui o fac la fel, da, pentru că pot, pentru că sunt sindicaliști și controlează o societate care are un monopol extrem de sensibil la nivel de București.

Uitați-vă puțin la toate reacțiile. N-a spus unu că vrea să stea de vorbă cu oamenii ăia de-adevăratelea. Toți cer intervenția poliției, a jandarmilor, să pună pulanele pe ei”, spune Ciutacu.

De asemenea, jurnalistul este de părere că nici premierul României nu gestionează corect această situație de criză, pentru că în loc să comunice și să existe o dialogare cu sindicaliștii de la metrou, acesta doar „dictează și dă cu pumnul în masă”.

„Premierul Cîțu instigă, dându-i sarcini ministrului de Interne să se ducă cu miliția peste ei. Nu există nicio dovadă de dialog. Toată lumea îl înjură pe ăla din subteran, nu pe ăla de deasupra care îl agresează pe cel din subteran. Nu își pune nimeni întrebarea de ce angajații de la metrou nu se desolidarizează?! Pentru că Rădoi este un lider de sindicat bun și pentru că salariaților de la Metrorex le-a fost bine cu Rădoi, așa agresiv ofensiv, așa PSD-ist.

De-aia au salariații de la Metrorex unele dintre cele mai bune venituri din fostele regii autonome și societăți comerciale cu capital de stat, pentru că Rădoi a știut să se bată pentru ei și, la nevoie, să șantajeze, cum de altfel fac și alți lideri sindicali, dar pe care nu îi înjură lumea atât de mult, pentru că ăia sunt cu cine trebuie, Rădoi e partea cealaltă a baricadei. Nu mor după el, nu e idolul meu în viață, dar din punct de vedere al eficienței sindicale, Rădoi s-a dovedit în ultimii 20 de ani extrem de performant. De aia nu îl înjură lumea de la metrou. Degeaba încearcă toți milițienii și toți politicienii să îi instige pe cei de la metrou împotriva lui, dar nu au niciun motiv pentru care să facă asta.

Ați văzut vreo desolidarizare publică de Rădoi?! Poate că mișcarea spontană afectează și dă peste cap un București întreg, total de acord, dar tocmai de aia o și face, pentru că poate. 

Ideea de a intra cu gaze lacrimogene peste ei în subteran cu jandarmii mi se pare de noaptea minții și în genul statului totalitar nord-coreean.

Un bine pe care îl face Rădoi societății românești, așa cum e Rădoi antipatic, este că e primul care scoate capul și îndrăznește să scoată capul și să cârâie în fața valului de neofascism, că despre asta e vorba. Uite că l-au găsit pe unul care să se bată cu ei, sigur dacă nu se potolește o să vină să-l ia mascații de acasă, dar el este singurul care, deocamdată, în fața unui val de lașitate, în fața unui val de tăieri și de agresiuni ale guvernanților și de restricții băgate pe gât românilor în fața cărora nu cârâie nimeni, el e primul spune ceva”, spune jurnalistul.

În continuarea interviului, Victor Ciutacu susține că principala instituție care trebuie să intervină și să rezolve problema din subteran este ministrul Transporturilor, „pentru că acesta a produs agresiunea, dar Drulă nu știe decât una și bună: <<Noi și ai noștri. Îi scoatem pe cei care sunt acum la butoane și îi băgăm pe ai noștri>>”.

„Drulă e principalul responsabil al acestui protest. Drulă agresează continuu de când a ajuns la conducerea Ministerului Transporturilor. Până nu a ras tot și nu și-a pus oamenii lui la controlul banilor nu s-a lăsat. Parcă era fără politruci în funcțiile de decizie, parcă era fără penali și uitați-vă ce e acum acolo: o garnitură de penali, de la cap la coadă, la tot ce numește USR-ul peste tot, penali și ONG-iști.

La ora asta, ONG-ul lui Drulă conduce Ministerul Transporturilor și controlează toate societățile din subordine. Evident că el este principalul responsabil. 

Al doilea responsabil ar trebui să fie premierul Cîțu, care într-o situație de genul acesta iese să dea cu pumnul în masă ca să se ducă miliția peste ei. Păi suntem la greva minerilor din Valea Jiului de pe vremea lui Ceaușescu?! Între timp au trecut 30 de ani de la Revoluție și premierul vine și bagă poliția peste ei în subteran?! Păi atunci normal că oamenii ăia nu vor să stea de vorbă și vor să provoace. Să nu-mi spună mie că toți sunt angajații lui Rădoi de la sindicatul Metrorex, că nu sunt.

Sunt o grămadă de salariați ai Metrorex, oameni care muncesc în subteranul ăla și de care și-au bătut ăștia joc și care se întrebau de ce iau spor de tunel, dar ia să-i văd eu pe ei o lună la subteran să vedem cum e. Oamenii ăia își merită sporurile, nu știu dacă neapărat în cuantumul ăsta, dar oamenii ăia nu fură banii, ci îi muncesc, negociați în baza unui contract de muncă.

Nu există soluție de rezolvare decentă, pentru simplul motiv că guvernanții nu vor să dialogheze ci să dicteze și să dea cu pumnul în masă, iar oamenii ăia par suficienți de hotărâți încât să nu cedeze.

Probabil se va ajunge la noaptea minții: să intre jandarmeria și poliția cu gazele peste ei și să îl aresteze pe Rădoi ca să îi sperie pe ceilalți”, a conchis Victor Ciutacu.

Circulaţia trenurilor de metrou a fost perturbată vineri dimineaţa de un protest spontan al unor reprezentanţi ai sindicatului USLM în staţia Piaţa Unirii, aceştia coborând în tunel, pe calea de rulare, şi împiedicând pornirea la timp, conform programului normal, a trenurilor de pasageri, informează Metrorex.

1 comentariu la “”N-a fost zi de la Dumnezeu în care Drulă să nu-l înjure pe Rădoi”. Victor Ciutacu a găsit vinovatul pentru scandalul de la metrou

  1. Multumim Victor Ciutacu!
    Radoi este in om capabil sa isi apere oamenii!
    Ar trebui sa candideze la functia de presedinte si oamenii sa il voteze
    Iubeste oamenii si lupta pentru ei!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *