Skip to content
Puterea Știrilor Video

„N-ar fi exclusă o revenire la starea de urgență!” Liderul senatorilor PNL, primele precizări după creșterea alarmantă a cazurilor de coronavirus

Inquam Photos / Octav Ganea

Invitat în studioul Puterea Știrilor, Daniel Fenechiu, liderul senatorilor PNL, nu exclude o revenire la starea de urgență, având în vedere numărul tot mai de infecții cu noul coronavirus, precum și lipsa unor mecanisme necesare care să protejeze restul populației de interacțiunea cu persoanele contaminate.

„Președintele Klaus Iohannis a și anunțat că nu va ezita, dacă există o astfel de situație, să revenim la starea de urgență. Președintele României este un om care nu se joacă cu cuvintele. Și la nivelul Guvernului există o preocupare”, a mai precizat liderul senatorilor PNL.

N-ar fi exclusă o revenire la starea de urgență având în vedere două aspecte. Primul aspect constă în împrejurarea că, pe de o parte, la nivel european se constată o recrudescență a contaminărilor, în sensul că numărul de contaminări a început să crească și în state în care la un moment dat coborâse jos de tot numărul infecțiilor de coronavirus. Pe de altă parte, constatăm și în România, pe cifre, că numărul de contaminări crește de la o zi la alta.

Iată că astăzi avem 555 de cazuri. Concomitent cu această evoluție, constatăm că administrația este lipsită de mecanismele necesare care să protejeze restul populației de interacțiunea cu persoanele contaminate, să instituie acele reguli care au funcționat foarte bine la începutul pandemiei(…).

Președintele Klaus Iohannis a și anunțat că nu va ezita, dacă există o astfel de situație, să revenim la starea de urgență. Președintele României este un om care nu se joacă cu cuvintele. Și la nivelul Guvernului există o preocupare”, a declarat Daniel Fenechiu, la Puterea Știrilor.

Record alarmant

În ultimele 24 de ore au fost raportate 555 de cazuri noi de COVID-19, cel mai mare număr înregistrat în România de la începutul pandemiei de coronavirus. Au fost efectuate 13.147 de teste. Recordul negativ din ultimele 24 de ore l-a depășit pe cel din 11 aprilie, când România număra 523 de noi îmbolnăviri. A fost singura dată când a fost depășit pragul de 500 de cazuri noi.

DETALII AICI: Cel mai mare număr de cazuri de coronavirus de la începutul pandemiei, în România: 555 de contaminări, în ultimele 24 de ore

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *