„N-ar prinde nici 5%”. Am întrebat inteligența artificială despre candidatura lui Nicușor Dan la prezidențiale

Sursa foto: pixabay

Profitând de noile aplicații bazate pe inteligența artificială, am încercat să aflăm ce părere are Chat Gpt despre anunțul lui Nicușor Dan privind candidatura la alegerile prezidențiale. Iată ce mi-a răspuns:

Candidatura lui Nicușor Dan la alegerile prezidențiale ar putea fi comparată cu un maraton pe care încearcă să-l câștige, dar cu șireturile legate între ele. Are energie, dar s-ar putea să se împiedice pe traseu.

Puncte tari:

1.“Primarul matematicii” – Nicușor Dan e cunoscut pentru abordarea sa rațională, logică. Problema e că politica românească nu e o ecuație elegantă, ci mai degrabă o operație cu rest.

2.Brand-ul de “outsider” – Se prezintă drept alternativa la “marea mâncare de pește”, ceea ce ar putea atrage un public sătul de vechii jucători.

3.Verticalitatea lui – Nu pare genul care să joace șah cu baronii locali. Dar oare câți alegători apreciază asta?

Puncte slabe:

1.Comunicarea publică – Discursurile lui sunt uneori mai greu de urmărit decât un episod dintr-un serial SF complicat. Alegătorii s-ar putea să-l vadă ca pe un profesor care încearcă să le explice logaritmi.

2.Bilanțul la Primăria București – Dacă problemele de trafic și căldură din București ar vota, Nicușor Dan n-ar prinde nici 5%. Alegătorii vor întreba: „Cum să conduci o țară dacă n-ai reușit să fluidizezi traficul pe Ștefan cel Mare?”.

3.Lipsa carismei populare – La o confruntare televizată, imaginează-ți cum s-ar descurca între doi politicieni șmecheri. Șansele să impresioneze sunt cam aceleași cu cele ale RATB-ului să respecte programul.

Are șanse?

Depinde. Dacă reușește să combine energia unui matematician cu carisma unui showman, ar putea intra în cărți. Dar șansele sunt reduse într-o competiție unde oamenii vor mai degrabă lideri care “pun sare și piper,” nu calculează derivate. Dacă Nicușor Dan vrea să câștige, va trebui să-și rezolve „sistemul de ecuații” și să scoată un mesaj simplu și direct. Așa cum ne-a învățat politica: în România, lucrurile complicate trebuie explicate simplu, iar lucrurile simple, cu patos.

Autor

  • Redactor-șef PS News, coordonează echipa de jurnaliști ai PS News din 2017. Are o experiență de peste 8 ani în presa online. Înainte de a intra în presă, a ocupat poziția de consilier parlamentar pentru 2 ani, în perioada 2013-2015. În aceeași perioadă a făcut parte din echipa de specialiști digitali ai unei mari corporații din Statele Unite ale Americii - Lotus Interworks. Este absolventă a Facultății de Științe Politice a Universității București și a unui master de Relații Internaționale și Studii Europene la aceeași facultate. Ulterior, a urmat și cursuri de prezentator TV la Academia „Studiourile Buftea”.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: