Skip to content
Politică

N. Dan devoalează relaţia dintre USR şi viitorul premier: Are acceptul nostru!

facebook.com

Liderul USR, Nicușor Dan, a fost invitatul lui Silviu Mănăstire, marți seara, la emisiunea „Dosar de politician”, moderată de Silviu Mănăstire.

Aceasta a explicat că USR îl va susține pe Dacian Cioloș pentru funcția de premier și că uniunea nu intenționează să impună nume pentru funcțiile de miniștri, dar, în schimb, va negocia dur și clar programul de guvernare, inclusiv cu termene de realizare a diverselor obiective.

Mai mult, Nicușor Dan a mai dat asigurări că formațiunea pe care o conduce este singura opțiune viabilă de schimbare, potrivit B1.ro

Faptul că noi avem succes vine și din criza politică în care se află România. Cred că aici suntem cu toții de acord. 27 de ani de corupție, de haos administratv, corupție care a generat multă sărăcie, care a făcut peste 3 milioane de români să plece din țară.

USR este un partid cu oameni care nu au mai făcut politică, cu cariere interesante, oameni care nu ar face politică niciodată dacă lucrurile ar merge bine în România, care fac din intrarea în politică un sacrificiu personal, nu o încercare de a progresa social.

Asta face ca la București, unde am avut 25%, cât și la nivel național, USR să fie opțiunea viabilă de schimbare”, a declarat Nicușor Dan.

Acesta a precizat că îl vor susține pe Dacian Cioloș prim-ministru, dar USR nu-i va propune acestuia nume de miniștri. În schimb, Uniunea se va asigura că programul de guvernare va fi negociat clar, inclusiv cu termene de realizare.

În ceea ce privește actul de guvernare, țin să spun că nu vom face alianțe, vrem să susținem un prim-ministru căruia nu-i vom propune poziții de ministru, tocmai pentru a avea posibilitate de negociere reală, cu care vom negocia clar programul de guvernare, cu termene de realizare.

Opțiunea pe care noi o propunem e cea a unei guvernări altfel, morale față de o guvernare politică în care am văzut deja toți actori politici”, a explicat liderul USR.

Totodată, întrebat dacă premierul în cauză este Dacian Cioloș, acesta a răspuns: ”fără îndoială!”.

Nu cerem miniștri sau secretari de stat. Opțiunea noastră este ca cea mai competentă persoană din România să fie ministru sau secretar de stat. În situația în care Cioloș consideră că persoana respectivă este din USR, persoana aceea are acceptul nostru. Nu veți vedea oameni compromiși care să facă parte din Guvern, dacă noi îl vom susține”, a insistat Nicușor Dan.

1 comentariu la “N. Dan devoalează relaţia dintre USR şi viitorul premier: Are acceptul nostru!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *