PSnews

Ultima Oră

N. Nicolai, bilanţ incomod pentru tehnocraţi şi prognoze alarmante pentru UE EXCLUSIV

psnews.ro

Eurodeputatul Norica Nicolai (vicepreşedinte al grupului ALDE din Parlamentul European) a acordat, săptămâna trecută, o declaraţie pentru PSnews.ro, în care a făcut un bilanţ incomod pentru tehnocraţi şi prognoze alarmante pentru UE în perspectiva anului 2017.

„Dacă e să facem un bilanţ al politicii interne, după părerea mea, 2016 a fost un an ratat: şi din punctul de vedere al nevoii de anumite reforme, şi din punctul de vedere al guvernanţei… Nu avem încă un bilanţ al guvernării Cioloş, nu ştim care este situaţia bugetului ţării, nu avem o clarificare a chestiunilor de pe agendă (rezolvate şi nerezolvate)… Deci toate astea au creat mari probleme pentru ţară”, a afirmat europarlamentarul.

Cât priveşte rezultatul alegerilor parlamentare, Norica Nicolai l-a calificat drept unul „previzibil”.

„Fără îndoială, ceea ce s-a întâmplat în alegeri reprezintă un rezultat previzibil – este pentru prima oară când alegerile dau o majoritate semnificativă unui partid politic şi, în general, a fost un an cu foarte multe dificultăţi”, a punctat Nicolai.

Nu în ultimul rând, Norica Nicolai a vorbit despre 2017 în termeni neliniştitori.

„Nu am aşteptări foarte mari, pentru că ştiu că va fi un an dificil. Pe plan extern, Uniunea Europeană se confruntă cu o serie de provocări serioase fără răspuns… Criza migraţiei va continua să fie o problemă, alegerile din Franţa şi Germania o altă problemă, provocările teroriste – iată – sunt prezente din ce în ce mai mult şi statele membre se văd cumva blocate în a lua decizii… Situaţia economică a Europei nu este una care să dea speranţe… Toate astea s-ar putea să aibă un impact inclusiv în plan intern”, a încheiat vicepreşedintele ALDE european.

ALDE NORICA psnews.ro

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi