Skip to content
Politică

N. Nicolai dă de pământ cu D. Constantin și arată implicațiile deciziei istorice a CCR EXCLUSIV

psnews.ro

Eurodeputatul Norica Nicolai (vicepreședinte al grupului ALDE din Parlamentul European) dă de pământ cu Daniel Constantin și arată implicațiile deciziei istorice luate joi de către Curtea Constituțională a României (CCR), privind interceptările din dosarele penale.

CITIȚI ȘI: Războiul din ALDE, faza pe bani. Constantin, mutare grea contra lui Tăriceanu

În legătură cu primul subiect, Norica Nicolai l-a acuzat pe Daniel Constantin că face „un act de ostilitate” blocând conturile partidului ALDE din România (unde fostul vicepremier încă este co-președinte, în ciuda tensiunilor extreme dintre el și Călin Popescu-Tăriceanu).

„Domnul Daniel Constantin a blocat conturile partidului și, din punctul meu de vedere, lucrul acesta este foarte grav, pentru că – indiferent că este sau nu un proces pe rol – numai o instanță ar fi avut posibilitatea să blocheze aceste conturi. Este un act de ostilitate al domnului Constantin, care dovedește – în opinia mea – încă o dată că nu este interesat de activitatea acestui partid, ci are o agendă personală. Și lucrul ăsta mi se pare destul de gravă”, a comentat europarlamentarul.

Întrebată cine crede că stă în spatele recentelor acțiuni ale lui Daniel Constantin și dacă apreciază că fostul ministru al Mediului va pleca din ALDE, ducând la ruperea partidului, Norica Nicolai a răspuns: „Nu fac speculații, pentru că n-are niciun rost să fac. Nu știu cine este în spatele domnului Daniel Constantin și, din punctul meu de vedere, nici nu este atât de important. Importantă este atitudinea domnului Daniel Constantin, care este regretabilă.

În altă ordine de idei: dacă domnul Constantin pleacă, în niciun caz ALDE nu se rupe. ALDE se va întări, ca formațiune politică.

CITIȚI ȘI: UPDATE E oficial / Moment de cotitură în justiție: CCR răstoarnă dictatura interceptărilor

Cât privește hotărârea CCR legată de interceptările celor care nu au nicio calitate în procesul penal, Norica Nicolai a calificat-o drept „salutară pentru statul de drept România”, dar a atras atenția că rămâne de clarificat situația unor astfel de interceptări efectuate până în prezent în dosarele penale, ținând cont că pentru ele au fost cheltuiți bani publici.

„Abia această decizie mi se pare una salutară pentru statul de drept România (dacă tot discutăm la Cotroceni despre ce înseamnă stat de drept și relația dintre putere și opoziție). Asta înseamnă că în acest moment va trebui o reglementare cât mai urgentă, dar, dincolo de această reglementare, în opinia mea, va trebui o analiză, să vedem în ce măsură s-a respectat sau nu o prevedere a legii luate în discuție de către Curtea Constituțională a României – aceea de a informa cetățenii dacă au fost ascultați după încetarea interceptării timp de 10 zile. Și să vedem ce se întâmplă cu interceptările obținute ilegal până acum. Acelea sunt lovite clar de nulitate și trebuie să vedem ce s-a întâmplat clar cu ele: dacă au fost folosite în altă cauză (fiind probe obținute clar în mod ilegal), care sunt costurile acestor cercetări… Pentru că toate astea reprezintă cheltuirea banului public”, a comentat Nicolai.

LOGO_ALDE_ nou Norica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *