Skip to content
Politică

N. Nicolai estimează şansele UNIRII cu Moldova. Vina lui Iohannis EXCLUSIV

rfi.ro

Eurodeputatul Norica Nicolai (vicepreşedinte al grupului ALDE din Parlamentul European) a participat, vineri, la interviurile video PSnews.ro, unde jurnalistul Dan Bucura i-a solicitat să estimeze şansele UNIRII Republicii Moldova cu România.

Europarlamentarul a vorbit despre ipoteza unui referendum pe această temă, atrăgând atenţia că, până acum, nu are nimeni cifre concrete despre ce vor românii în legătură cu unirea.

„Nu cred că lucrul ăsta se va întâmpla, cel puţin în mandatul preşedintelui Iohannis, cu o Românie instabilă, precară economic şi cu foarte multe probleme. În Moldova, însă (eu făcând parte şi din delegaţia UE în Republica Moldova) pot să vă spun că, în momentul de faţă, mişcarea pro-unionistă este destul de semnificativă ca procent, dar foarte slabă ca şi capacitate de a realiza un proiect politic”, a declarat Nicolai.

Aceeaşi Norica Nicolai a dat de înţeles că victoria socialistului Igor Dodon în alegerile prezidenţiale din ţara vecină era previzibilă.

„Era cert că, după scandalurile de la Chişinău, după eşecul guvernelor pro-europene, corupţia şi ce se mai întâmplă în Republica Moldova, va câştiga Dodon, care e un candidat pro-rus. Cert este că în partea asta a noastră de lume cei care au frontieră directă cu Rusia (într-un fel sau altul) au devenit mult mai preocupaţi de ideea unei politici de bună vecinătate”, a nuanţat eurodeputatul român.

Nu în ultimul rând, Norica Nicolai a făcut aprecieri despre contextul internaţional de după alegerea lui Donald Trump ca preşedinte al Statelor Unite ale Americii.

„Poate că este o soluţie bună în ceea ce îi priveşte, pentru că văd că nici de la Washington nu mai avem semnalele de război rece pe care le-am avut în guvernările democrate; dimpotrivă”, a afirmat europarlamentarul din grupul ALDE, vorbind despre SUA.

 

Urmăriţi mai jos secvenţa, între momentele 9:35 şi 11:47.

 

ALDE NORICA  psnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *