Skip to content
Politică

N. Nicolai, răspunsuri-fulger despre sondaje, dosarul lui Tăriceanu şi noul guvern EXCLUSIV

psnews.ro

Norica Nicolai (vicepreşedinte al grupului ALDE din Parlamentul European) a fost invitată, vineri, la cea mai recentă ediţie a interviurilor video PSnews.ro.

Eurodeputatul a vorbit despre credibilitatea sondajelor de opinie lansate pe piaţă în campana electorală, eventualele probleme pe care le-ar putea întâmpina co-preşedintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu, din cauza dosarului de la DNA, ministerul pe care Norica Nicolai l-ar accepta în viitorul guvern, riscul ca ALDE să se dezintegreze dacă nu intră în următorul parlament şi, nu în ultimul rând, cooptarea UDMR la guvernare.

Redăm mai jos lista întrebărilor adresate de jurnalistul Dan Bucura, urmând ca răspunsurile să le găsiţi în materialul video de la sfârşit (de la momentul 16:35 până la final):

 1. Pe o scară de la 1 la 10, cât de tare consideraţi că sondajele de opinie aruncate pe piaţă înaintea alegerilor au devenit o manipulare ordinară, pierzându-şi rolul informativ?
 2. Cât de tare credeţi că i-ar putea genera „statul de drept” sau o instanţă o problemă partidului ALDE, atâta vreme cât liderul, Călin Popescu-Tăriceanu, este implicat într-un dosar penal?
 3. Aţi renunţa la mandatul de la Bruxelles premeditat pentru o funcţie în viitorul guvern? Dacă da, care ar fi ministerul pe care l-aţi accepta?
 4. În eventualitatea unui scenariu apocaliptic pentru ALDE, în care, la votul de duminică, nu se va obţine pragul de 5%, credeţi că există riscul ca acest partid să se destructureze?
 5. În contextul în care calculele şi organizarea pentru viitoarea majoritate ar presupune intrarea la guvernare şi a UDMR-ului (pe lângă PSD şi ALDE), aţi accepta o chestiune de genul acesta?

 

ALDE NORICA psnews.ro

3 comentarii la “N. Nicolai, răspunsuri-fulger despre sondaje, dosarul lui Tăriceanu şi noul guvern EXCLUSIV

 1. Enigmele lui Calin
  1. – Revolutia din 1989 l-a prins, alaturi de bunul sau prieten Patriciu, pe aeroportul din Sofia. Se intorceau dintr-o calatorie in tari din Orientul Mijlociu cand s-a inchis spatiul aerian al Romaniei. Surpriza este ca de la aeroport au fost luati de masina ambasadorului URSS la Sofia !
  2. – Alaturi de Patriciu a rupt PNL infiintand PNL-AT ce se opunea apartenentei PNL in CDR. De mentionat ca in 1996, cand era evident ca CDR va castiga alegerile, au fost infiintate la ordin mai multe partide mici cu rolul de a rupe din voturile conventiei si de a impiedica CDR sa obtina un scor prea mare. Printre ele PAC, PNL-AT, PNT, PNC (cu semn electoral crucea – ce blasfemie). Surpriza a fost ca la formarea guvernului CDR-PD pe postul de ministru al economiei a aparut Calin ce avea misiunea sa-i dea Petromidia lui Patriciu.
  3. – In 2004 dupa ce s-a facut rocada Basescu-Stolojan la presedintie, respectiv prim-ministru ( rocada necesara pentru ca toate sondajele aratau ca Stolojan nu avea nici o sansa sa-l invinga pe Nastase ) surpriza continua si Calin ajunge prim-ministru si preia si presedentia PNL ! Misiunea lui era sa acopere urmele lui Patriciu ( a se vedea episodul cu biletelul roz trimis lui Basescu ). Iar guvernarea a facut-o de fapt cu sprijinul PSD.
  4. – In 2016 PSD are nevoie sa rupa voturi de la electoratul de dreapta si ii infiinteaza partid lui Calin. La Neamt un deputat PNL, seful liberalilor cand Calin era prim-ministru, il suna si spune ca vrea sa vina alaturi de el in ALDE iar Calin ii promite postul de vicepresedinte judetean. Surpriza, deputatul nu este primit in ALDE de presedintele filialei judetene, un fost membru PSD la hanul caruia se fac jocurile in PSD si care inainte de ’89 a fost instructor la CC al UTC ! Si la Bacau un primar PSD din zona petroliera a primit ordin si a trecut cu toti consilierii intai la PC iar apoi la ALDE. Aceeasi oameni au candidat ( si au fost alesi !!!) pe aceleasi functii in trei mandate consecutive la trei partide diferite, dar daca asta a fost ordinul ce sa faca si ei ? Asa ca ce sa faca si bietul Calin joaca si el cum i se canta !
  5. -Dupa decesul lui Patriciu (mort din aceleasi motive ca alte personaje importante printre care Radu Timofte si Culita Tarata) familia nu a mostenit decat un miliard din cele doua cu cat vanduse Rompetrolul. Ghici in contul cui si in ce paradis fiscal se ascunde celalalt miliard ? Acum stiti si de ce se lupta Calin din rasputeri cu justitia asta care se ia de politicieni pe cand ei nu trebuie sa raspunda decat politic in fata electoratului care i-a ales !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *