Skip to content
Societate

Nădlac: 16 irakieni, sirieni și afgani, prinşi când încercau să treacă graniţa ascunşi într-o autoutilitară cu piese auto

politiadefrontiera.ro
" "

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota au descoperit, ascunşi în interiorul unei autoutilitare încărcată cu piese auto cu destinaţia Germania, condusă de un cetăţean turc, 16 cetăţeni din Irak, Siria şi Afganistan, care încercau să iasă ilegal din România.

„În data de 28.04.2019, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, cetăţeanul turc T.Y., în vârstă de 26 de ani, la volanul unei autoutilitare marca Peugeot Boxer, înmatriculată în Turcia. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire, piese auto, cu destinaţia Germania. În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea controlului fizic al mijlocului de transport. Astfel, au fost descoperite ascunse, în interiorul compartimentului marfă al autovehiculului, printre cutiile cu piese auto, 16 persoane, dintre care zece adulţi (şase bărbaţi şi patru femei) şi şase minori„, anunţă Poliţia de Frontieră.

" "
" "

În urma verificărilor preliminare, poliţiştii au stabilit că grupul era format din doi cetăţeni din Afganistan, zece cetăţeni din Irak şi patru cetăţeni din Siria, adulţii având vârste cuprinse între 21 şi 52 de ani, iar minorii între 1 şi 16 ani. Aceştia erau solicitanţi de azil în România.

Şoferul autoutilitarei urma să transporte cetăţenii străini într-un stat din vestul Europei, scrie news.ro.

Poliţiştii de frontieră fac cercetări pentru infracţiunile de trafic de migranţi pentru şoferul autoutilitarei şi de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat faţă de cetăţenii străini.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *