Skip to content
Politică

Nasra tranșează disputa Firea-Dragnea: Să ne focusăm pe ceea ce am promis în campania electorală EXCLUSIV

ariesnews.ro

În ultimele zile au existat pe scena politică românească numeroase atacuri lansate de către primarul Bucureștiului, Gabriela Firea, asupra președintelui Partidului Social Democrat (PSD), Liviu Dragnea.

În acest context, redacția PSnews.ro l-a contactat vineri pe președintele PSD Cluj, Gabriel-Horia Nasra pentru a-și oferi poziția referitoare la situația din partid. Acesta subliniază că lucrurile reclamate trebuiau discutate în partid și nu în presă, iar referitor la criticile Gabrielei Firea adresate Guvernului, Nasra a menționat că în prezent există un Guvern competent conform „rezultatelor economice confirmate de institute de profil internațional”, iar pe cale de consecință atât el cât și PSD Cluj susțin Executivul. De asemenea, deputatul PSD de Cluj scoate în evidență că prioritară este respectarea promisiunilor din campania electorală și nu conflictele din partid.

„În primul rând orice discuție legată de o disfuncționalitate de relație politică sau de comunicare între doi membri de partid și statutar și de bun-simț se discută în cadrul partidului. 

În al doilea rând avem un Guvern competent pe măsura rezultatelor economice confirmate de institute de profil internațional, pe care eu îl susțin și toți colegii mei din Cluj îl susțin. De asemenea și o conducere aleasă la Congres acum câțiva ani și o conducere proaspăt aleasă, acum câteva luni în primăvară, și aici mă refer la vicepeședinți, la secretarul executiv și la președintele executiv, iar prin urmare eu cred că tot acest conflict trebuie să se rezolve în cadrul unui CEx în care fiecare să își expună punctul de vedere. Liviu Dragnea este președintele PSD, iar alte scenarii în această speță sunt aiureli USRiste. Eu susțin Guvernul cât și conducerea partidului. 

Pentru a avea o guvernare bună toate aceste discuții trebuie trecute pe planul 18, 20, 26 și trebuie să ne focusăm pe ceea ce am promis în campania electorală aceasta trebuind să fie prioritatea nr. 1 a PSD și nu conflictele între membrii de partid, a parlamentarul PSD.

Mai mult, Nasra a luat în vizor și opoziția despre care consideră că se axează prea mult doar pe lupta anticorupție fără „a fi capabilă să vină cu un program economic alternativ PSD-ului și să spună că voi PSD-iștii la capitolul x, y și z nu faceți bine și noi venim cu măsuri alternative”.

„Eu am suficientă treabă de făcut la Cluj. Fac opoziție lui Boc și lui Tișe, în special președintelui Consiliului Județean Tișe despre care dacă citiți presa locală puteți trage o concluzie legat de guvernarea PNL la nivel de Cluj. Sunt într-o situație ușor atipică față de restul colegilor pentru că în Cluj sunt în opoziție. În continuare susțin că în partid trebuie să existe dialog, trebuie să existe și diversitate de opinii și de păreri. Nu zice nimeni că trebuie să fie un singur om cu o singură părere. Până acum nu am simțit lucrul acesta. Eu când am avut de spus ceva în CEx, o completare, o idee diferită, întotdeauna am spus-o și nu am simțit că cineva se supără. Sigur, PSD este un partid viu, un partid mare, cel mai mare și vreau să zic că mai este un fenomen care, eu fiind din opoziție în Cluj, îl văd diferit decât majoritatea colegilor mei. Faptul că opoziția la nivel național este foarte slabă, extrem de slabă, uneori mai apar astfel de conflicte. Opoziția nu este capabilă să vină cu un program economic alternativ PSD-ului și să spună că voi PSD-iștii la capitolul x, y și z nu faceți bine și noi venim cu măsuri alternative. La noi, subiectul anti-corupție a fost dus în derizoriu, este bine ca în fiecare țară să fie cât mai puțină corupție, dar dacă doar subiectul acesta îl ai este populist. Nu te poți cala doar pe asta. Așa au început și partidele extremiste în perioada interbelică, cu lupta împotriva partidelor vechi și lupta pentru omul nou și pentru omul justițiar. Inclusiv comuniștii au început la un moment dat și au bătut monedă pe discursul acesta justițiar și în România și în alte state, a spus vicepreședintele Comisiei pentru politică externă din Camera Deputaților.

Confruntat cu informația conform căreia Gabriela Firea a declarat că Liviu Dragnea i-a sabotat unele proiecte pe care le avea în vizor pentru București, Gabriel Nasra a relatat care a fost experiența sa cu actualul președinte PSD și a trecut în revistă o serie de proiecte în care acesta a fost sprijinit de liderul social-democraților și de ceilalți din conducerea partidului.

„Să vă spun care este experiența mea cu Liviu Dragnea. Niciodată, personal vorbind, nu am vorbit nici cu Liviu Dragnea nici cu Marian Neacșu și nici cu oricine altcineva din conducere decât despre problemele Clujului. Mereu am cerut sprijin pentru proiectele Clujului și am discutat situația din Cluj. Niciodată nu am discutat despre Firea, despre Olguța Vasilescu, despre orice alt coleg din țară. 

Am primit sprijin din partea partidului și inclusiv din partea domnului Dragnea. Noi suntem beneficiarii proiectelor celor mai generoase la nivel de infrastructură și anume autostrada Turda-Sebeș unde s-a dat deja drumul la tronsoanele 3 și 4 care sunt din Cluj, de asemenea ceea ce se mai construiește pe autostrada Transilvania, tot în Cluj fiind făcute cele mai serioase lucrări, iar astfel s-au dat cei mai mulți kilometri spre folosință, și mai este Câmpia Turzii-Târgu Mureș unde s-au început lucrărle de vreo 2 ani. Aș fi ipocrit să spun că nu am primit ajutor și susținere. Mai mult decât atât am fost susținuți și la nivel de proiecte de dezvoltare locală, la nivel de sat și de comune, mai precis 670 de milioane de lei fiind o sumă importantă pentru comunele din județul Cluj, iar aici mă refer la canalizare, apă școli, dispensare, drumuri comunale, drumuri județene. Așadar am primit susținere, iar ultimul update este faptul că s-au făcut pași importanți în direcția spitalului regional, fiind un obiectiv important pentru noi în zonă, dar și la Craiova și în Iași”, a conchis Gabriel-Horia Nasra pentru PSnews.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *