Skip to content
Politică

Năstase compară Guvernul cu puieții de platani din șoseaua Kiseleff. Care este sfatul fostului premier

" "

Fostul premier, Adrian Năstase, lansează, marți, o comparație inedită într-un articol publicat pe blogul personal – prim-ministrul compară Guvernul cu puieții de platani din șoseaua Kiseleff.

Astfel, fostul premier este de părere că Executivul este ancorat de FMI, CSAT și, mai nou, de Comitetul Național pentru Supravegherea Macroprudențială, condus de Mugur Isărescu, la fel ca și pomii legați de stâlpii care îi împrejmuiesc.

" "
" "

„Puietii de platani, din Soseaua Kiseleff, sunt ancorati de trei stlpi ca nu cumva să meargă intr-o directie gresită. Pare că acelasi lucru se intâmplă si cu guvernul. O „ancoră” o reprezintă FMI, impreună cu Comisia Europeană. O a doua „ancoră” este constituită de Presedintie si de CSAT, prin Noua Strategie de Apărare a tarii, care extinde atributiile acestora in cele mai multe domenii guvernamentale. In fine, a treia „ancoră” ar deveni Comitetul de monitorizare macroeconomică, cel care ar cenzura strategiile macro-economice ale guvernului. Aceste trei „ancore” vor realiza o adevarată tutelă a Executivului, care ar rămâne, intre altele, cu rolul de tap ispăsitor in fata DNA pentru semnăturile de punere in aplicare.

In aceste conditii, propun ca la revizuirea Constitutiei, să fie eliminat textul art. 102, alin. 1, care prevede: „Guvernul, potrivit programului său de guvernare acceptat de Parlament, asigură realizarea politicii interne si externe a tării si exercita conducerea generală a administratiei publice”. S-ar putea renunta si la guvern, in ansamblu. In locul său ar putea fi creat un secretariat care să aducă la indeplinire deciziile Noului Consiliu de tutelă”, a scris Adrian Năstase pe blogul personal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *