Skip to content
Politică

Năstase, PRIMA reacție după dezvăluirile lui Becali: Am fost șocat!

AncheteOnline.ro

Fostul premier al României, Adrian Năstase, a intervenit telefonic vineri dimineaţa, la Antena 3, şi a comentat declaraţiile incendiare lansate joi seara de Gigi Becali,  în emisiunea moderată de Silviu Mănăstire, la postul de televiziune B 1 TV.

Gigi Becali a explicat cum verişoara lui, fosta judecătoare de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Sofica Dumitraşcu, i-a povestit scenele incredibile care ar fi dus de la schimbarea unui verdict cu închisoare cu suspendare la unul cu închisoare cu executare pentru Adrian Năstase.

" "
" "

Citiți și Dezvăluiri uluitoare: Verdictul în cazul Năstase a fost schimbat!

„Am fost şocat, efectiv, când am auzit aseară ce a declarat domnul Becali. (n.r. – joi). Sigur că aveam anumite semne de întrebare penru că îmi aduc aminte că… poate şi jurnaliştii vor confirma… la un moment dat, din clădirea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a iesit plângând Sofica Dumitraşcu (n.r. – judecătoare care a făcut parte din completul care a dat decizia în dosarul lui Adrian Năstase şi verişoara lui Gigi Becali), şi unul dintre jurnalişti m-a sunat şi m-a întrebat ce se întâmplă. Era după deliberare.

Acum fac legătura dintre acel moment şi ce a relatat domnul Becali. Este evident că a fost o forţă externă, fie externă de justiţie, fie de complet, care a determinat acea condamnare şi iată diferenţa între ce putea să se întâmple şi tentativa mea de sinucidere, şi cei care au determinat acea acţiune injustă şi care se verifică şi cu motivarea ulterioară din acel proces atât de ciudat, cu aproape 1.000 de martori împotriva mea, şi în care nu s-a obţinut nimic împotriva mea. Am fost condamnat pe raţionamente logico- juridice.

Această dezvăluire are legătură cu mecanismul descris de Dan Andronic, pentru că este clar ca justiţia nu a funcţionat independent. Răul a fost făcut, am scris în mai multe rânduri, absolut inutil. Ce trebuia făcut atunci, dacă se dădea cu suspendare şi nu puteau fi adăugate pedepse complementare, care erau cele care trebuiau să mă împiedice să particip la viaâa politică…

Bănuiesc că Traian Băsescu nu ştie nimic despre lucrurile astea (n.r. – declaraţie spusă cu ton ironic). El nu ştie nimic despre lucrurile astea, pentru că nu vorbea direct cu judecătorii, dar nu cred că judecătorii aveau ei ceva special cu mine… Deci au existat nişte interese.

Nu ştiu dacă ceilalţi judecători din completul de 5 vor vorbi vreodată, dar Sofica, înainte să moară, probabil s-a simţit apăsată. Probabil că există o anumită inerţie a acestor practici . De aceea, exorcizarea, dezbaterea lor inclusiv în cadrul unor comisii parlamentare, are sens”, a declarat Adrian Năstase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *