Skip to content
Politică

Năstase, sfaturi către Dragnea: Conducerea partidului are rolul să coordoneze nominalizările

cotidianul.ro

Adrian Năstase, fostul lider al PSD, îi transmite lui Liviu Dragnea mai multe sfaturi înainte de alegerile parlamentare din iarna acestui an.

Fostul premier Năstase își începe analiza, postată pe blogul său personal, prin a explica de ce actualul Parlament „a fost un eșec”.

„Cum va arata si ce rol va avea in viata publica romaneasca viitorul parlament? Toti suntem de acord ca actualul parlament a fost un esec. Experimentul lui Traian Basescu – votul uninominal – a creat un parlament fara personalitati si fara personalitate. O structura ineficienta, incapabila sa-si joace rolul constitutional”, explică fostul premier.

De asemenea, Năstase îndrăznește să le explice celor din PSD cum trebuie să se pregătească înainte de alegerile parlamentare și cum să stabilească lista cu candidați.

„Rostul conducerii partidului este sa coordoneze acest proces de nominalizari – inclusiv procentul de tineri si de femei pe liste. Conducerea partidului, in opinia mea, nu se poate dezinteresa de efortul de “head hunting” pentru liste, fiind necesara cautarea unor juristi de marca (bataliile cele mai importante urmand sa se desfasoare, in continuare, in domeniul juridic/justitiei) sau candidati cu experienta economica/sociala din zona guvernamentala/academica. In plus, in formula actuala, diverse persoane interesate vor alerga prin judete, pe cont propriu, pentru a se “indigeniza” pe listele locale. Conducerea partidului va avea doar un drept de cenzura pentru propunerile locale? Nu trebuie sa aiba un rol activ in gasirea unor candidati de valoare? Riscul, in caz contrar, este acela ca si noul parlament sa fie o masa de manevra pentru viitorul executiv. Sunt sigur ca Liviu Dragnea nu doreste un astfel de parlament”, spune fostul lider al social-democraților.

Citiți în continuare pe blogul personal al lui Adrian Năstase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *