Skip to content
Politică

Năstase simte sângele din PSD. Reformarea partidului începe cu un condamnat penal

Inquam Photos / Octav Ganea
" "

Adrian Năstase a anunțat că pregătește un grup de sprijin pentru actualul PSD, după rezultatul slab de la alegeri. Sprijinul nu este foarte clar – sprijin pentru prăbușire, sprijin pentru atacuri la justiție ca în perioada lui de glorie sau ce sprijin va fi.

Totodată, Viorica Dăncilă a precizat că discută cu Mircea Geoană, probabil dorindu-și să facă din PSD un partid al învinșilor care se amăgesc că rezultatul de pe 26 mai a fost doar un accident și nu vor mai repeta greșeala. Din experiența lui Geoană au doar de învățat dacă vor să se pregătească pentru înfrângerea la prezidențiale.

" "
" "

Infractorii, comuniștii și învinșii

Dacă Mircea Geoană a rămas în memoria colectivă pentru celebrul „Mihaela, dragostea mea”, acum se va transforma rapid în „Viorica, dragostea mea”. În momentul în care Geoană a încercat să se debarasese de fosilele politice precum Ion Iliescu și Adrian Năstase, care în 2011 încă mai aveau PSD-ul sub aripă, acesta a fost exclus din partid de noua speranță, la vremea respectivă – Victor Ponta, cel crescut de Năstase să ducă mai departe sistemul pesedisto-securist. La această lovitură, au contribuit Năstase și Iliescu.

În 2011, Viorica Dăncilă era europarlamentar PSD, dar atunci nu s-a plâns de execuțiile din partid, probabil așa a învățat să facă la fel în 2019. Până la urmă, Dăncilă știe că o funcție în partid îi deschide calea spre funcții înalte în stat sau spre Rahova, cum a pățit prietenul și comandantul ei Liviu Dragnea.

Un partid care vrea să se reformeze, măcar teoretic, s-ar delimita imediat de aceste fosile politice, începând de la Iliescu, Năstase, Cozmâncă și continuând cu un Geoană sau Victor Ponta. Toți au pierdut, toți și-au arătat limitele și toți au reușit să trezească în popor doar un sentiment de dispreț, în niciun caz admirație.

Despre Octav Cozmâncă, prietenul lui Năstase, s-a vorbit puțin în perioada recentă, mai ales de când a fost dat afară din PSD în 2009, după ce a acuzat că partidul nu mai avea un lider autentic. Dar esențial în toată cariera lui este faptul că a fost omul lui Nicolae Ceaușescu. Cozmâncă este un reprezentant al regimului Ceaușescu într-o Românie modernă care vrea să se reformeze. Orice asociere cu PSD nu este decât un alt șut pentru pesediști.

PSD reia asaltul împotriva justiției

Dacă vor rămâne la guvernare, pesediștii nu vor avea liniște după ce Liviu Dragnea a ajuns în spatele gratiilor. Pesedistul de rând deja se gândește că acum oricine poate fi aruncat în spatele gratiilor.  

Perspectivele unui PSD în care se întorc Năstase și Geoană nu pot fi deloc unele pozitive. Geoană a fost complice la sistemul Năstase de la începutul anilor 2000 când a pus sub control politic toată justiția din România. Nu putem decât să ne așteptăm la un alt asalt asupra justiției, când un Năstase vrea să intervină în politică cu sete de răzbunare.

În loc să stabilească niște criterii de integritate și să înțeleagă că politica de bodegă nu mai funcționează și că electoratul pesedist începe să considere USR o soluție, PSD-ul condus de Viorica Dăncilă schimbă doar baronii și aduce în preajma partidului infractorii, comuniștii și învinșii. Rețeta perfectă pentru un faliment la alegerile prezidențiale.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *