Skip to content
Politică

Năstase tună și fulgeră împotriva ambasadorului SUA

cotidianul.ro

Fostul prim-ministru Adrian Năstase tună și fulgeră împotriva ambasadorului SUA la București, Hans Klemm, după ce acesta s-a fotografiat cu steagul așa-zisului „Ținut Secuiesc”.

Într-un articol publicat, miercuri, pe blog, ex-premierul atrage atenția că gestul diplomatului vine în contextul împlinirii a 5 ani de parteneriat strategic dintre România și Statele Unite ale Americii.

Mai mult: Năstase subliniază că incidentul cu ambasadorul SUA se plasează în continuarea declarațiilor extrem de controversate ale reprezentantului american de la Chișinău, James Pettit (care, la sfârșitul lunii august, afirmase că „Moldova nu este România”), precum și ale președintelui Rusiei, Vladimir Putin (potrivit căruia ar trebui rediscutată situația teritoriilor României și Ungariei de după Al Doilea Război Mondial).

„In această situatie, cred că ambasadorul Klemm ar trebui invitat la MAE pentru a da explicatii iar ambasadorul român la Washington, George Maior, ar trebui să meargă la Departamentul de Stat pentru a cere explicatii in legătura cu pozitia guvernului american.

Mai există o variantă. S-ar putea  ca Hans Klemm să convoace la ambasadă un număr de oficiali români si să le explice că «statul de drept» nu este in mod necesar un stat unitar si independent, conform «valorilor si principiilor occidentale», continuă Adrian Năstase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *