Skip to content
Politică

„Năsui suferă de analfabetism funcțional și repetă ca un papagal o marotă ieftină”. USR ar pregăti desfiinţarea pensiilor de serviciu ale polițiștilor și militarilor

Inquam Photos / George Călin

USR-PLUS ar pregăti o adevărată lovitură polițiștilor și militarilor: vrea desființarea pensiilor de serviciu care se acordă în baza Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat. Chiar ministrul Economiei, Claudiu Năsui, s-a plâns că formațiunea pe care o reprezintă nu are majoritate parlamentară și că cu procentul de 15% trebuie să-și mobilizeze partenerii de Coaliție, PNL și UDMR, pentru a avea 51% și a desființa toate pensiile speciale, inclusiv pe cele ale polițiștilor și militarilor.

De altfel, Năsui nu se află la prima declarație făcută în acest sens. În altă ordine de idei, Raluca Turcan, ministrul Muncii, a precizat, la finalul lunii aprilie, că „atunci când vorbim despre pensiile speciale, nu vorbim despre pensiile ocupaționale din sistemul de Apărare și Ordine Publică”.

În luna martie a acestui an, Dumitru Coarnă, fost șef al SNPPC, în prezent deputat PSD, a dezvăluit că circulă mai multe informații, pe surse, potrivit cărora Guvernul PNL-USR-PLUS-UDMR intenționează să schimbe formula de calcul a pensiilor polițiștilor, militarilor și lucrătorilor din SRI, SPP și STS.

Ulterior, în luna iunie a acestui an, ministrul USR-PLUS al Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, îl confirma pe Dumitru Coarnă și vorbea de schimbarea formulei de calcul a pensiilor militare. Evident că această testare a pieței din partea celor de la USR i-a inflamat pe polițiști și pe militari, care nici nu vor să audă de astfel de reevaluări, întrucât – în primul rând – pensiile de serviciu nu sunt pensii militare.

Președintele SNPPC Constanța, Vasile Zelca, a precizat faptul că aceste venituri sunt de pe vremea lui Cuza, iar cei de la USR suferă de analfabetism funcțional, întrucât nefiind apți să guverneze țara propun din când în când marote ieftine pentru puncte electorale: „Domnii de la USR-PLUS trăiesc într-un analfabetism funcțional cras. Pensiile de serviciu nu sunt în atributul Ministerului Economiei și nici în al Ministerului Muncii, ci la Ministerul Apărării Naționale! Doamna Turcan s-a lămurit și a spus public că pensiile de serviciu nu sunt pensii speciale. Pensiile special sunt o creație a politicului, pentru anumite categorii: magistrați, aviatori ș.a.m.d. Pensiile de serviciu: CCR a statuat faptul că ele reprezintă un beneficiu pentru cei care au avut o carieră și nu au avut posibilitatea să își rotunjească veniturile în timpul activității. De asemenea, toată familia ocupațională de ordine publică și securitate națională – așa m-am plictisit să tot repet, să-i ia mama lui proces-verbal pe toți – aceste pensii datează de pe vremea lui Cuza! Să caute pe google, pensiile astea sunt de la 1850! (…)

Dacă tot vor să treacă pe contributivitate, tot ce înseamnă polițist care instrumentează dosare penale este lovit de interdicții și incompatibilități totale. Asta înseamnă că eu nu am voie să fac absolut nimic, doar meseria de polițist, nu altceva după orele de program. Dacă tot vor să modifice legislația, de acum încolo polițiștii să nu mai fie obligați să practice a doua meserie după orele de program și să văd cu cine mai rezolvă ei spețele penale care vin după orele de program, cu polițiști inventați de ei! Domnul Năsui nu are nici o treabă cu pensiile noastre, trebuie să se îngrijească de economia țării, să meargă economia, să facă legi pentru productivitate, să consumăm produse românești, asta e menirea lui, dar nu o cunoaște.

Vine cu o marotă ieftină pe care o repetă ca un papagal și care crede că îi va aduce puncte electorale. Dacă au 15%, să se comporte ca atare! (…) Dacă vor continua, vom face proteste, iar colegii de la judiciar doresc să își dea demisia în masă. Nu mai vor să rezolve dosare penale, să le instrumenteze cu cine vor ei, așa că toți trecem la ordine publică, treabă de polițist și atât. Sunt marote pe care le aruncă din când în când, pentru că nu sunt în stare să guverneze țara asta. Dacă tot discutăm de drepturi egale, hai să le avem atunci! Să aplice de acum încolo și o să vedem cine o să mai vrea în sistem! Unii vorbesc ca să se afle în treabă, fără să conecteze creierul cu cavitatea bucală!”, a spus Vasile Zelca, pentru TOMIS NEWS.

3 comentarii la “„Năsui suferă de analfabetism funcțional și repetă ca un papagal o marotă ieftină”. USR ar pregăti desfiinţarea pensiilor de serviciu ale polițiștilor și militarilor

  1. Acest Vasile Zelca este un mare impostor, infractor și ca atare trebuie ucis, Și voi să nu vi se pară că ăsta care și-a spus pct. de vedere este anormal, vă rog să verificați acele pensii speciale din cele 4 ministere ale României și atunci o să vă convingeți. Dar pe lîngă cele 4 ministere ale acestei țări bîntuite de mîna dracului (bolșevismul sovietic), mai sunt o sumedenie de infractori de pe la secretarii de stat, ambasadori și toate acele scursuri ale „năvalei bolșevismului biruitor”. Și atunci cum acest criminal, nu impostor Vasile Zelca , spune că acest ministru este un prost ? cum își poate exprima acele obiecțiuni la aflarea adevărului ? cum ? Chiar dacă acest ministru actual face parte dintr-o organizație coordonată de securitatea română, dar a făcut un act de dreptate. Mie îmi este rușine cu nu pot înjura pe aceste mijloace de comunicare în masă, că eu un individ ce am ajuns la peste 70 de ani, trebuie să accept aceste pct. de vederea ale acestui Vasile Zelca, care apără interesele angajaților din miliție, securitate, jandarmerie, armată aviație ș.a.m.d. Pe scurte acest imbecil trebuie omorît, cum pe str. sunt o sumedenie de procedee. Că noi dacă stăm tot așa în letargie vom pieri. Să nu uitați acel semnal, care spune că „Somnul națiunii (nu rațiunii) vor naște monștri”.

    1. Cat spuneai? 70? Cred ca i-ai trait degeaba dupa cele scrise! Aici nu este vorba despre Vasile Zelca! El este vremelnicul reprezentant al unei categorii profesionale perpetue si necesare. Adevarata problema este folosirea acestei categorii profesionale in spiritul adevarat al Constitutiei: protectia natiunii si a cetateanului! Restul, sunt povesti…

  2. NASUI ,POPULIMEA ,PARTIDUL; NATIONAL
    LABAGIST TE-AU PUS IN FUNCTIE,POPULIMEA SI ACELASI PARTID,TE VOR LINSA…!!!!
    DACA TAC-TU ,MA-TA ,NEAM DE SCARNAVII ,DE TRADATORI SI MANGLITORI… AU FUGIT ,TU AICI VEI AVEA GROAPA….. NICI CAT AFGANII NU VEI MAI PUTEA AVEA MISCARE….. VEZI PE UNDE CALCI SI CE DORESTI ALTORA…!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! https://www.cotidianul.ro/stupidul-si-nasolul-proiect-nasui/ https://www.puterea.ro/citu-cat-il-mai-tolerezi-pe-nasui-turismul-mort-imm-urile-moarte-exportul-mort-si-un-director-mort-la-birou-nu-e-cam-mult/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *