Natalia Gavrilița a avut astăzi o discuție telefonică cu Nicolae-Ionel Ciucă, prim-ministrul României. Premierul Gavrilița l-a felicitat pe omologul său cu numirea în funcție, i-a urat succes în activitate și a apreciat ajutorul acordat de partea română R.Moldova pentru gestionarea crizei energetice și celei legate de COVID-19, potrivit deschide.md.

Oficialii au discutat despre prevederile Foii de parcurs privind domeniile prioritare de cooperare România – Republica Moldova, semnată la 23 noiembrie 2021, și care face referință la angajamentele ambelor părți pe domenii importante, inclusiv  infrastructura de transport,  comunicații și societatea informațională, cooperarea regională și teritorială,  asistența oficială pentru dezvoltare, interconexiune energetică etc. Prim-ministrul României și-a exprimat deschiderea și disponibilitatea de a susține toate acțiunile incluse în Foaia de parcurs.

Totodată, Natalia Gavrilița și Nicolae-Ionel Ciucă au convenit la necesitatea unei întâlniri în perioada imediat următoare.