Natalia Intotero a participat la Gala Tinerilor din mediul rural, în judeţul Iaşi

Natalia Intotero
Sursa foto: Natalia Intotero

Ministra Familiei Natalia Intotero a participat, duminică, la Gala Tinerilor din mediul rural, care a avut loc la Hălăuceşti din judeţul Iaşi, Sat european de Tineret 2022-2023, un eveniment organizat de Guvernanţa programului European Youth Village şi care arată că „tinerii, prin proiectele lor, pot aduce schimbarea în bine în comunităţile din care fac parte”. Ea a mai spus că tinerii din comuna Jebel, judeţul Timiş, au obţinut titlul de „Sat european de tineret 2024”.

„Am spus şi eu prezent la Gala Tinerilor din mediul rural, care a avut loc la Hălăuceşti (Iaşi), Sat european de Tineret 2022-2023, un eveniment organizat de Guvernanţa programului European Youth Village şi care arată că tinerii, prin proiectele lor, pot aduce schimbarea în bine în comunităţile din care fac parte. Tinerii aduc idei noi, energie şi perspective diferite asupra problemelor de zi cu zi, prin urmare consultarea lor devine o necesitate nu un favor. Felicitări şi mult succes tinerilor din comuna Jebel, judeţul Timiş, care au obţinut titlul de «Sat european de tineret 2024»! Felicitări tuturor echipelor care au ajuns în finală”, a scri Natalia Intotero, duminică pe Facebook.

Ministra Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse a adăugat că acest eveniment urmăreşte promovarea şi stimularea participării tinerilor din mediul rural la viaţa democratică, prin dezbatere asupra politicilor şi strategiilor naţionale şi europene de tinere.

„De asemenea, felicit tinerii din Hălăuceşti pentru tot ceea ce au reuşit să realizeze prin forţe proprii în aceşti ani de când fac parte din comunitatea European Youth Village şi sunt convinsă că au planuri mari pentru anul viitor. Organizatorilor, sincere felicitări pentru acest eveniment reuşit care urmăreşte să promoveze şi să stimuleze participarea tinerilor din mediul rural la viaţa democratică prin dezbateri asupra politicilor şi strategiilor naţionale şi europene de tineret, să faciliteze schimbul de bune practici în desfăşurarea de proiecte cu impact pozitiv în mediul rural”, a completat Intotero.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL