Natalia Intotero anunță primul copil din programul Național pentru Creșterea Natalității, lansat în decembrie 2022

Ceremonie de depunere a jurământului de învestitură a Nataliei Intotero, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, la Palatul Cotroceni din București, 19 iulie 2023. Inquam Photos / George Călin
Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Ministrul Familiei, Tineretului si Egalitatii de Sanse, Natalia Intotero, anunţă, marţi, naşterea primului copil prin programul Naţional pentru Creşterea Natalităţii care a fost lansat în decembrie 2022. Persoanele care nu pot avea copii beneficiază de un ajutor în valoare de 15.000 de lei pentru proceduri de fertilizare in vitro.

 

”Cu emoţie şi bucurie anunţ venirea pe lume a primului copil născut prin programul FIV. Din motive uşor de înţeles, familia nu doreşte să dea datele personale ale acestora, dar vă spun că acest copil este sănătos şi voinic, aducând o mare bucurie familiei. Doresc multă sănătate micuţului şi familiei! Succes tuturor celorlalte familii care fac parte din Programul Naţional FIV, a transmis, marţi, Natalia Intotero.

 

Ministrul Familiei, Tineretului si Egalitatii de Sanse, Natalia afirmă că este o prioritate continuarea acestui program, pentru că, ”pentru 1 din 5 cupluri, dorinţa de a avea un copil e un drum lung presărat cu sacrificii”.

 

”Aceste persoane care îşi doresc să devină părinţi luptă cu infertilitatea. Nu doar cauza medicală este un obstacol în a avea copii, ci şi cea financiară”, a mai transmis ministrul.

 

La începutul lunii septembrie, ministerul anunţa că era la zi cu înregistrarea dosarelor.

 

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: