Skip to content
Puterea Știrilor Video

Natalia Intotero, după atacul terorist de la Kabul: Este o tragedie care ne afectează pe toți!

psnews.ro

Ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Natalia Intotero, a reacționat după atacul terorist de la Kabul, în urma căruia un diplomat român a murit, iar un altul a fost rănit grav.

Într-un interviu acordat redactorului-șef PSnews, Marinela Angheluș, în cadrul emisiunii ”Puterea Știrilor”, Natalia Intotero a declarat că ministerul pe care-l conduce este în legătură permanentă cu Ministerul Afacerilor Externe, cel care gestionează situația de criză din Afganistan.

”Am primit cu multă tristețe această veste. Observăm cu toții că a fi diplomat, a munci în afara granițelor nu presupune doar partea de reprezentare a țării, ci presupune și anumite riscuri pe care, de cele mai multe ori, cei care muncesc în acest domeniu le întâmpină, chiar până la prețul vieții. Este o tragedie care ne afectează pe toți!

Așa cum știm cu toții, Ministerul Afacerilor Externe se ocupă de acest caz, de repatrierea trupului neînsuflețit și a celorlalte persoane care lucrează în misiunea diplomatică de la Kabul și care necesită asistență medicală și care pot fi transportate acasă, dar și de identificarea unei noi locații pentru ca personalul misiunii să-și desfășoare activitatea în siguranță.

Suntem în permanentă legătură cu Ministerul Afacerilor Externe, pentru că de foarte multe ori când cetăţeni români aflaţi în dificultate în străinătate – nu este cazul acestei spețe -, având denumirea de minister pentru Românii de Pretutindeni, suntem primii contactați, crezând că este în aria noastră de responsabilitate. De foarte multe ori când cetățeni români sunt implicați în accidente sau întâmpină probleme ne contactează în primul rând pe noi. Încercăm să sprijinim prin ceea ce se poate legal”, a declarat Natalia Intotero la ”Puterea Știrilor”.

Un reprezentant al misiunii diplomatice a României la Kabul a decedat, iar altul a fost grav rănit în urma unui atac terorist care a vizat campusul în care se află ambasada, a anunțat MAE.

”În cursul nopţii de 2 spre 3 septembrie 2019, în cadrul campusului în care îşi desfăşoară activitatea Ambasada României la Kabul a avut loc un atac terorist îndreptat împotriva cetăţenilor străini. În urma atacului, un reprezentant al misiunii diplomatice a României la Kabul a decedat, iar altul a fost grav rănit. Cetăţeanul român rănit urmează să fie transferat cât de curând posibil în Europa, în funcţie de evoluţia stării de sănătate, pentru a beneficia de asistenţă medicală de specialitate”, precizează MAE.

Ministrul de Externe Ramona Mănescu a explicat că atacul a început în seara de 2 septembrie şi a fost unul susţinut, cu maşini capcană, cu mitraliere, durând câteva ore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *