De la preparatele tradiționale până la meniurile inovatoare, orașul capătă din ce în ce mai multă atenție din partea iubitorilor de gastronomie. Recent, prestigioasa publicație National Geographic a inclus Bucureștiul pe lista destinațiilor culinare de top din Europa, un loc unde tradiția și modernitatea se întâlnesc într-un peisaj gastronomic dinamic și divers, potrivit Adevarul.
Unul dintre locurile emblematice recomandate de National Geographic este Piața Obor, un loc care, la prima vedere, poate părea unul oarecare, dar care ascunde adevărate comori culinare. Jurnaliștii publicației au descris Terasa Obor ca fiind „neînsemnată” la prima vedere, însă cu o ofertă culinară impresionantă.
Este renumită pentru rulourile suculente de carne prăjită la foc deschis, care, savurate „fierbinți, cu pâine pufoasă și muștar picant”, sunt considerate de către autorii articolului „cea mai bună mâncare românească de stradă”. Această recomandare vine ca un omagiu adus tradițiilor culinare românești, dar și pentru a evidenția contribuția Bucureștiului la gastronomia globală.
O capitală cu un peisaj culinar dinamic și divers
În plus față de gastronomie de stradă, National Geographic își îndreaptă atenția și asupra restaurantelor de fine dining din capitala României. „Supranumit «Micul Paris» între cele două războaie mondiale pentru arhitectura sa elegantă și marile bulevarde, Bucureștiul are o admirație continuă pentru rafinamentul francez.
Aceeași sensibilitate modelează acum scena gastronomică a capitalei”, scriu jurnaliștii. O nouă generație de bucătari români, mulți dintre ei formați în bucătării europene de top, se întorc acasă și aduc cu ei tehnici moderne, dornici să îmbine tradiția culinară românească cu inovațiile gastronomice internaționale.
Astfel, Bucureștiul devine un loc unde influențele din întreaga Europă se îmbină într-un peisaj gastronomic complex și variat, aducând în prim-plan atât preparate tradiționale, cât și meniuri inovative.
România pe harta destinațiilor de vis din Europa
Această recunoaștere a Bucureștiului de către National Geographic nu este unică. Într-un alt articol, revista a subliniat frumusețea naturală a României, comparând Munții Carpați cu Alpii elvețieni. National Geographic scrie despre „Alpii Transilvaniei” ca fiind o destinație unică, cu faună sălbatică abundentă, situri incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO și sate pitorești, dar fără aglomerația tipică din alte destinații montane celebre din Europa.
În plus, costurile mult mai accesibile și posibilitatea de a experimenta sunetul tălăngilor și frumusețea pajiștilor pline de flori constituie argumente puternice pentru alegerea Carpaților în fața Alpilor elvețieni.
„În timp ce Alpii elvețieni au fost de multă vreme destinația prestabilită pentru evadările montane în Europa, Alpii Transilvăneni ai României oferă munți la fel de maiestuoși la o fracțiune din cost.
Transilvania, al cărei nume latin înseamnă «pământ dincolo de pădure», a fost de secole o răscruce de civilizații. Influențele romane, otomane, maghiare și săsești și-au pus amprenta pe orice, de la arhitectură la bucătărie”, mai notează publicația, oferind o perspectivă fascinantă asupra diversității culturale și culinare a regiunii.
Citeste mai mult AICI
Autor
Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News