Skip to content
Sport

Naționala de handbal feminin, victorie istorică! Fetele s-au calificat în semnifinalele Campionatului Mondial

Echipa Naţională de handbal feminin a României s-a calificat în semifinalele Campionatului Mondial de handbal după ce a învins Danemarca.

Echipa naţională de handbal feminin a României s-a calificat în semifinalele Campionatului Mondial din Danemarca, după ce a învins, miercuri, la Herning, cu scorul de 31-30 după prelungiri, reprezentativa ţării gazdă.

România va întâlni selecţionata Norvegiei în penultimul act al competiţiei, informează realitatea.net.

Naţionala de handbal feminin a întâlnit Danemarca, după ce anterior a eliminat, în optimile competiţiei, cu scorul de 25-22 (13-8), Brazilia. Antrenorul naţionalei de handbal feminin a României, Tomas Ryde, a declarat atunci că meciul a fost pregătit foarte bine şi că a fost şi „mult antrenament mental şi psihologic”.

„Foarte multe lucruri le-am pus cap la cap din meciurile dinainte, ne-am pregătit foarte bine, a fost foarte mult antrenament mental şi psihologic. Am avut un final de meci cu apărarea foarte bună, Paula Ungureanu a fost extraordinară, Geiger şi-a îmbunătăţit jocul mult. Urmează jocul cu Danemarca,va fi o nouă provocare şi va fi foarte frumos. Vom lua totul pas cu pas”, a spus el.

Semifinalele Campionatului Mondial de Handbal sunt programate pentru 18 decembrie, iar finalele pentru medalii, precum şi meciurile pentru locurile 5-6 şi 7-8, pe 20 decembrie.

Campionatul Mondial reprezintă şi un criteriu de calificare la Jocurile Olimpice de la Rio, câştigătoarea competiţiei obţinând calificarea direct, în timp ce echipele de pe locurile 2-7, alături de alte şase echipe cu cel mai bun ranking continental, vor avea drept de joc la turneele preolimpice, programate între 8-10 aprilie 2016. Echipele calificate la turneele preolimpice vor fi anunţate de IHF după încheierea CM din Danemarca.

La ediţia din 2013, echipa României s-a clasat pe locul 10, ultima medalie mondială – argint – datând din 2005.

Echipa României este singura din lume care a participat la toate ediţiile Campionatului Mondial.

Campioana mondială en-titre este Brazilia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *