LIVETEXT România – Olanda la EURO 2024. Visul frumos s-a terminat. „Tricolorii” se întorc acasă

Sursă foto: Facebook/ Echipa națională de fotbal a României

UPDATE

România părăseşte EURO 2024 cu sentimentul că putea mai mult. A început bine ambele reprize ale meciului cu Olanda din optimile de finală ale europeanului, dar le-a sfârşit pe amândouă în corzi.

România pierde întâlnirea cu Olanda cu 3-0 şi părăseşte EURO, după un parcurs bun în grupa câştigată în faţa Belgiei, Slovaciei şi Ucrainei.

Se putea mai mult? Desigur. Putea fi mai rău? Bineînţeles.

Singurul şi cel mai important câştig este apariţia unei naţionale a României într-un fotbal din care dispărusem de mult timp.

UPDATE

Portocala mecanică înscri pentru 3-0 în minutele de prelungire.

Malen reuşeşte dubla după ce a întâritit toată defensiva României.

UPDATE

Olandezii se despind la 2-0 şi tricolorii sunt la doar câteva minute de întoarcerea acasă.

O greşeală a defensivei României, cu un plus din partea lui Drăguşin, care nu lasă o minge să iasă în corner face ca scorul să devină 2-0.

Olandezii speculează bâlbâiala din defensiva României şi înscriu încă o dată, de această dată prin Malen, servit de acelaşi Gapko.

UPDATE

România face schimbări importante. Iordănescu decide să schimbe trei jucători.

Triplă schimbare la România: au ieșit Ianis Hagi, Marius Marin și Drăguș și au intrat Mihăilă, Cicâldău și Alibec.

România continuă să spere, jocul ofensiv este necesar dacă ‘tricolorii’ nu vor să se întoarcă acasă.

UPDATE

România scapă ca prin ueechile acului de un al doilea gol.

În minutul 64 olandezii înscriu în urma unei faze fixe, dar golul este anulat de arbitrajul video care dictează offside.

Scorul rămâne 1-0 pentru Olanda.

UPDATE

A început a doua repriză a celui mai important meci al României de la EURO 2024, cu Olanda, din sferturile de finală.

Cu un handicap de un gol, primit în minutul 20, „Tricolorii” au început în forţă a doua parte a meciului. La fel ca în prima repriză, românii nu arată că nu vor să se întoarcă acasă. Europeanul trebuie să continue pentru ei.

În echipa României nu a apărut nicio schimbare la pauză. Singura înlocuire a avut loc în prima repriză, când Iordănescu a fost nevoit să-l înlocuiască pe Mogoş cu Racoviţan în urma accidentării primului.

UPDATE

„Tricolorii” intră la pauză cu handicap, după golul înscris de Gakpo. O primă repriză în care România a început bine, a condus ostilităţile, curajoasă şi cu ocazii de gol, cea mai mare a lui Man.

Olandezii au preluat însă conducerea jocului după golul marcat şi au mai avut câteva ocazi clare de a marca, salvator fiind de fiecare dată Florin Niţă.

După aspectul jocului, România are încă ocazia să revină în cărţi în a doua parte a jocului şi să spere la o calificare în sferturile de finală ale EURO 2024.

Ar putea fi o imagine cu 2 persoane, persoane jucând fotbal, persoane jucând fotbal şi text

UPDATE

România pierde un om de bază. Mogoş iese de pe teren accidentat destul de grav în urma unui contact violent cu Dumfries. Ambii jucători au rămas iniţial pe gazon și au primit îngrijiri medicale. Dumfries a reintrat pe terenînsă Mogoș a fost dus la salvare şi ulterior s-a decis înlocuirea sa.

În locul lui Mogoş a intrat Racoviţan.

Meciu este la discreţia jucătorilor olandezi de la jumătatea primei reprize, conduc ostilităţile şi atacă cu toată echipa. Poarta lui Niţă este luată cu asalt.

UPDATE

Minutul 20 olandezii au prima ocazie periculoasă şi reuşesc să înscrie din păcate, pentru naţionala României, care începuse bine şi curajos meciul.

Gakpo are o acţiune individualeă pe partea stângă, trece de Rațiu în dribling și șutează puternic, la colțul scurt. Florin Niță nu reușește să respingă mingea şi scorul devine 1-0 pentru olandezi.

UPDATE

Doar 4 minute au trecut de la fluierul de start şi Ianis Hagi iese de pe teren cu capul spart în urma unui contact cu un jucător olandez. Primeşte îngrijiri medicale la marginea terenului şi reintră cu un bandaj pe cap.

Elevii lui Edward Iordănescu presează, domină şi fac un pressing apropae de poarta adevrsă. Pare cel mai bun început de meci al României de la acest european.

UPDATE

Meciul a început! Acum România are ocazia de a intra în istorie cu cel mai bun rezultat de la un campionat european!

Echipa naţională a României a mai ajuns în sferturi la ediţia din anul 2000, însă atunci au participat 16 selecţionate, astfel că după faza grupelor au venit direct sferturile de finală.

Ai noştri au intenţii ofensive încă de la început, ceea ce arată că România nu se sperie de Portocala mecanică.

Ar putea fi o imagine cu fotbal, fotbal şi mulţime

UPDATE

Echipele de start la partida România – Ţările de Jos:

ROMÂNIA: 1. Niţă – 2. Raţiu, 3. Drăguşin, 6. M. Marin, 10. Hagi, 15. Burcă, 18. R. Marin, 19. Drăguş, 20. Man, 21. Stanciu-cpt., 22. Mogoş. Selecţioner: Edward Iordănescu
Rezerve: 12. Moldovan, 16. Târnovanu – 4. Rus, 5. Nedelcearu, 7. Alibec, 8. Cicâldău, 9. Puşcaş, 13. Mihăilă, 14. Olaru, 23. Sorescu, 24. Racoviţan, 25. Bîrligea, 26. Şut

Olanda: 1. Verbruggen – 22. Dumfries, 6. De Vrij, 4. Van Dijk-cpt., 5. Ake – 24. Schouten, 7. Simons, 14. Reijnders – 25. Bergwijn, 10. Depay, 11. Gakpo. Selecţioner: Ronald Koeman
Rezerve: 13. Bijlow, 23. Flekken – 2. Geertruida, 3. De Ligt, 8. Wijnaldum, 9. Weghorst, 12. Frimpong, 15. Van de Ven, 16. Veerman, 17. Blind, 18. Malen, 19. Brobbey, 20. Maatsen, 21. Zirkzee, 26. Gravenberch

Meciul este arbitrat de germanul Felix Zwayer, ajutat la cele două linii de Stefan Lupp şi Marco Achmüller, iar rezervă va fi Daniel Siebert. În Camera VAR se află Bastian Dankert, Christian Dingert şi francezul Jérôme Brisard.

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană, jucând fotbal, jucând fotbal şi text

UPDATE Presa olandeză: „München este portocaliu!”

Suporterii olandezi au luat cu asalt orașul și își încurajează echipa înainte confruntării din optimi cu România. „München este portocaliu”, „Nu ne mai săturăm de imaginile astea”, scrie pe contul de X al echipei naționale, alături de filmări cu valul de fani care a invadat orașul.

Presa olandeză scrie cum România nu a mai ajuns în fazele eliminatorii ale unui Campionat European din anul 2000. „Cu șase ani înainte, România a supraviețuit optimilor Cupei Mondiale 1994 grație unei mari victorii împotriva Argentinei (3-2), dar a pierdut la loviturile de departajare cu Suedia, în sferturi”, scrie site-ul de sport vi.nl, care are și un articol special dedicat Generației de Aur, care include „legendele Gheorghe Hagi și Gică Popescu.

UPDATE 13.35

Cristi Chivu, fostul căpitan al lui Ajax și al ”naționalei”, a spus despre meciul de azi că „Această Românie și-a dezvoltat propria identitate: ei știu foarte bine ce pot și ce nu pot să facă”, răspunzând la întrebările siteului de sport olandez Voetbalprimeur.

Fostul căpitan al ”naționalei” României și al lui Ajax Amsterdam a insistat pe ideea că, în ciuda, lipsei de experiență individuale, ”tricolorii” sintetizează o echipă bună.

„Zidul galben” începe să se formeze în Marienplatz. Doi suporteri reținuți

Suporterii români au început să se adune în Marienplatz din Munchen, înarmați cu steaguri și tobe. „Batem Olanda”, scandează ei, transmit jurnaliștii GOLAZO.ro, aflați printre ei.

Doi fani români au fost săltați de polițiștii germani după ce au aprins torțe în Marienplatz. „În Munchen sunt interzise materialele pirotehnice în locurile publice. Și în piață, și în fan-zone, și în stadion. Cei doi vor fi amendați și eliberați, a declarat, pentru GOLAZO.ro, unul dintre polițiștii veniți la intervenție.

Unul dintre suporterii români săltați pentru că au aprins fumigene. Foto: GOLAZO.ro

––––––––––––––––––

Naţionala României joacă, marţi, de la ora 19.00, la Munchen, în compania selecţionatei Olandei, în optimile Campionatului European de fotbal.

România a ocupat locul 1 în grupa E. în timp ce Olanda s-a clasat pe locul 3 în grupa D.

Naţionala olandeză este antrenată de Ronald Koeman, în vârstă de 61 de ani, şi ocupă locul 7 în clasamentul FIFA.

La acest meci, România nu se va putea baza pe serviciile lui Nicuşor Bancu, suspendat din cauza cumului de cartonaşe.

Meciul va fi arbitrat de germanul Felix Zwayer, ajutat la cele două linii de Stefan Lupp şi Marco Achmüller, iar rezervă va fi Daniel Siebert.

În Camera VAR se vor afla Bastian Dankert, Christian Dingert şi francezul Jérôme Brisard.

Acesta va fi al doilea meci al României jucat la Munchen, după cel cu Ucraina, scor 3-0, din 17 iunie, din prima etapă a grupei E.

Cei 26 de jucători din lotul României pentru EURO 2024 sunt:PORTARI

Florin NIŢĂ (Gaziantep | Turcia, 21/0), Horaţiu MOLDOVAN (Atletico Madrid | Spania, 11/0), Ştefan TÂRNOVANU (FCSB, 1/0));

FUNDAŞI

Andrei RAŢIU (Rayo Vallecano | Spania, 17/1), Vasile MOGOŞ (CFR Cluj, 7/0), Radu DRĂGUŞIN (Tottenham | Anglia, 17/0), Bogdan RACOVIŢAN (Rakow | Polonia, 2/0), Adrian RUS (Pafos | Cipru, 20/1), Ionuţ NEDELCEARU (Palermo | Italia, 27/2), Andrei BURCĂ (Al-Okhdood | Arabia Saudită, 27/1), Nicuşor BANCU (Universitatea Craiova, 35/2);

MIJLOCAŞI

Deian SORESCU (Gaziantep | Turcia, 17/0), Marius MARIN (Pisa | Italia, 18/0), Alexandru CICÂLDĂU (Konyaspor | Turcia, 37/4), Răzvan MARIN (Empoli | Italia, 55/3), Nicolae STANCIU (Damac | Arabia Saudită, 70/14), Adrian ŞUT (FCSB, 2/0), Darius OLARU (FCSB, 18/0), Dennis MAN (Parma | Italia, 24/7), Valentin MIHĂILĂ (Parma | Italia, 21/4), Ianis HAGI (Deportivo Alaves | Spania, 35/5), Florinel COMAN (FCSB, 15/1);

ATACANŢI

Denis DRĂGUŞ (Gaziantep | Turcia, 11/2), George PUŞCAŞ (Bari | Italia, 42/11), Denis ALIBEC (Muaither | Qatar, 37/5), Daniel BÎRLIGEA (CFR Cluj, 2/0).

Suporterii pot urmări toate meciurile turneului final Euro 2024, în direct, în Parcul Titan, pe Insula Euro! In fiecare seară, un DJ va întreţine atmosfera pe insulă. Pe 2 iulie, la ora 21.00, după meciul România-Olanda, va concerta Cabron.

Evenimentul este susţinut de Betano şi Hidroelectrica.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: