Skip to content
Internațional

NATO a aprobat planul defensiv pentru Polonia și statele baltice, după ce Turcia și-a retras veto-ul

" "
Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a acceptat să susțină planul de apărare al NATO pentru Polonia și statele baltice, pe care anterior amenințase că-l va bloca în urma dezacordurilor privind Siria, au anunțat miercuri la Londra, la summitul Alianței, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, și președintele Lituaniei, Gitanas Nauseda, transmite Reuters.
Am convenit asupra unui plan defensiv actualizat pentru statele baltice și Polonia’‘, a declarat Stoltenberg la o conferință de presă, confirmând că Turcia nu va mai bloca acest plan, informează profit.ro.
Și șeful statului lituanian a salutat aprobarea acestui plan. ‘‘Este un mare succes nu doar pentru țara noastră, ci și pentru întreaga regiune, pentru că el asigură securitatea cetățenilor noștri”, a spus președintele Gitanas Nauseda.
Planul defensiv elaborat de NATO are în vedere prevenirea unui atac al Rusiei asupra Poloniei și celor trei state baltice (Lituania, Letonia și Estonia). Turcia amenințase anterior că va respinge planul de apărare al NATO pentru Polonia și țările baltice în urma refuzului Alianței de a recunoaște milițiile kurde Unitățile de Protecție a Poporului (YPG) ca fiind o grupare teroristă din cauza legăturilor acestora cu gherila kurdă activă în Turcia, Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *