Skip to content
Internațional

NATO a condamnat ferm atacul cibernetic asupra Ucrainei

greekreporter.com

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a condamnat în termeni fermi, vineri, atacul cibernetic comis asupra guvernului ucrainean, subliniind că Alianţa susţine Ucraina în răspunsul său, transmite DPA.

Experţii cibernetici ai NATO din Bruxelles schimbă informaţii cu omologii ucraineni cu privire la actualele activităţi cibernetice maliţioase. De asemenea, experţi aliaţi aflaţi în ţară sprijină autorităţile ucrainene pe teren’‘, a spus Jens Stoltenberg.

El a anunţat că în următoarele zile NATO şi Kievul vor semna un acord privind întărirea cooperării în domeniul cibernetic.

Un atac cibernetic masiv a fost comis în noaptea de joi spre vineri şi a vizat website-uri ale guvernului ucrainean, unele dintre ele nefiind accesibile vineri dimineaţă, informează agerpres.ro.

Site-urile Ministerului Afacerilor Externe, cabinetului de miniştri, politicii agrare, Consiliului de securitate şi apărare şi Ministerului Educaţiei păreau să nu funcţioneze vineri dimineaţă, potrivit Reuters.

Ulterior, serviciile de informaţii ucrainene (SBU) au anunţat că nicio „scurgere de date personale” nu a fost constatată imediat după atacul cibernetic. „Pe paginile de start ale acestor site-uri au fost afişate mesaje provocatoare, dar conţinutul site-urilor nu a fost modificat şi nu a avut loc nicio scurgere de date cu caracter personal, conform informaţiilor disponibile„, au declarat SBU într-un comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *