NATO construiește în România cea mai mare bază militară din Europa

Sursa foto: X

Alianța militară a început să construiască în România cea mai mare bază militară de pe continent. NATO urmărește să-și consolideze astfel capacitățile de la Marea Neagră, pentru a contracara activitatea Rusiei în regiune, scrie Spot Media.

Proiectul în valoare de 2,7 miliarde de dolari (2,5 miliarde de euro) vizează extinderea bazei aeriene Mihail Kogălniceanu, situată în apropiere de Constanta. Noua unitate va avea un perimetru de aproape 32 km și se va întinde pe aproximativ 2.800 de hectare.

Potrivit Euronews, în această săptămână au început lucrările de construcție la infrastructura de bază, precum drumurile de acces și rețeaua de alimentare cu energie electrică. Mai multe piste noi vor fi construite pentru a sprijini operațiunile de diferite tipuri ale aviației militare.

După încheierea lucrărilor, baza din Constanța va fi mai mare decât cea de la Rammstein din Germania, iar aici vor fi găzduiți aproximativ 10.000 de membri ai personalului NATO și familiile acestora.

Vor fi amenajate hangare pentru activitățile de mentenanță, depozite de stocare a carburantului, muniției, echipamentului și materialelor tehnice pentru aviație, a declarat Nicolae Crețu, comandantul bazei aeriene. Acesta a adăugat că vor fi amplasate și simulatoare de zbor, precum și facilități de cazare și alimentație, magazine, grădinițe, școli, spital, „tot ce este necesar pentru a sprijini operațiunile și misiunile unei baze de această mărime”.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: