NATO, despre fragmentele de dronă căzute în România: Nu există informații ale unui atac intenționat

foto: nato.int
Sursa foto: nato.int

Purtătorul de cuvânt al NATO Dylan White a afirmat, după ce Ministerul Apărării a informat că fragmentele găsite la Nufăru sunt dintr-o dronă similară celor folosite de armata rusă, că ambasadorul României a informat aliaţii NATO despre atacurile continue ale Rusiei asupra infrastructurii portuare ucrainene din apropierea României. El a mai spus că „NATO nu are informaţii care să indice vreun atac intenţionat al Rusiei împotriva teritoriului aliat”, iar alianţa continuă să monitorizeze situaţia şi rămâne solidară cu ţara noastră.

„Ambasadorul României a informat aliaţii NATO despre atacurile continue ale Rusiei asupra infrastructurii portuare ucrainene din apropierea României în cadrul unei reuniuni de miercuri a Consiliului Nord-Atlantic. Acesta i-a informat pe aliaţi că fragmente de drone similare cu cele folosite de Rusia au fost identificate pentru a treia oară pe teritoriul României”, a afirmat purtătorul de cuvânt al NATO Dylan White, potrivit unei informări a Ministerului Afacerilor Externe.

Acesta a adăugat că „autorităţile române rămân în alertă şi efectuează o anchetă completă” şi că „NATO nu are informaţii care să indice vreun atac intenţionat al Rusiei împotriva teritoriului aliat”.

„NATO este solidară cu aliatul nostru România. Secretarul general a vorbit în week-end cu preşedintele Iohannis, iar noi continuăm să monitorizăm situaţia în strânsă cooperare cu autorităţile române”, a completat Dylan White, conform sursei citate.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL