Skip to content
Societate

NATO, două pierderi în explozia de joi dimineață din Kabul. Pe lângă cel român, un militar american a decedat și el

Inquam Photos / Octav Ganea

NATO a anunțat că doi membri ai misiunii Resolute Support, un român și un american, au fost uciși în timpul patrulării de joi dimineață, după ce o șoferul unei mașini-capcană s-a detonat lângă convoiul militar în care se aflau ofițerii blocului nord-atlantic, scrie b1.ro.

NATO a explicat că, în concordanță cu politica sa, nu va oferi detalii cu referire la românul ucis în explozie. Această responsabilitate le revine autorităților române.

" "

În ceea ce privește decesul ofițerului american, NATO a precizat că, în acord cu politica Pentagonului, datele sale de identificare nu vor fi publicate mai devreme de 24 ore, timp în care va fi informată familia sa.

B1.ro nota că presa locală avansează ideea că atacul cu mașină-capcană ar fi vizat exact convoiul militar, în care se afla și militarul român și care efectua misiuni de patrulare mixtă, în apropiere de Green Zone din Kabul, capitala Afganistanului.

Explozia a avut loc, joi dimineață, în cartierul Shash Darak din Kabul, la ora 08.40 (ora României). Mașina-capcană era condusă de un atentator sinucigaș, care s-a detonat, potrivit informațiilor inițiale, în apropiere de Ambasada SUA și sediul NATO, deși după disecarea imaginilor pare că ținta sa a fost mai degrabă convoiul militar din care făcea parte și românul.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *