Skip to content
Politică

NATO îl contrazice pe Putin: Forţele noastre sunt defensive

Europa Libera

Acuzaţiile aduse Alianţei Nord-Atlantice de către preşedintele rus Vladimir Putin sunt nefondate conform purtătorului de cuvânt al NATO.

Preşedintele rus acuză NATO că şi-a adus prea multe trupe în Europa de Est şi şi că acestea reprezintă „o ameninţare” la adresa ţării sale.

Acuzaţia lui Putin este dezminţită de NATO. „Acţiunile NATO sunt defensive, proporţionale şi respectă angajamentele noastre internaţionale. NATO a mobilizat 4.000 de soldaţi în Est, pentru a preveni orice fel de agresiune. Aceste trupe nu se pot compara cu cele ale Rusiei. În contrast, Rusia are trupe în Ucraina, Georgia şi Moldova, împotriva dorinţelor guvernelor locale”, a declarat purtătorul de cuvânt al Alianţei, Oana Lungescu, potrivit news.ro.

Lungescu l-a contrazis pe Vladimir Putin şi în privinţa „refuzului” NATO de a discuta cu Rusia despre regulile care trebuie respectate în cazul zborurile militare

În ceea ce priveşte aviaţia, am discutat despre siguranţa aeriană în ţările Baltice în Consiliul NATO – Rusia”, a precizat Oana Lungescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *