Skip to content
Internațional

NATO îşi verifică sistemele informatice după atacul cibernetic asupra SUA

Wikipedia

NATO a anunţat, sâmbătă, că îşi verifică sistemele informatice după atacul cibernetic de amploare asupra agenţiilor guvernamentale americane, de care Washington-ul consideră că Moscova este responsabilă, relatează AFP.

La acest stadiu, nu am descoperit nicio dovadă că reţeaua NATO ar fi fost compromisă. Experţii noştri evaluează în continuare situaţia pentru a identifica şi a reduce orice eventual risc pentru reţelele noastre”, a declarat pentru AFP un responsabil NATO.

Microsoft a anunţat, joi, că a informat peste 40 de clienţi afectaţi de un program folosit de hackeri, majoritatea din SUA. Hackerii au reuşit să compromită platforma Orion a firmei americane SolarWinds, ulitizată pentru gestionarea şi supervizarea reţelelor informatice ale marilor firme sau ale administraţiilor.

Responsabilul NATO a precizat că organizaţia foloseşte programe SolarWinds în unele sisteme informatice. “NATO are şi o echipă de intervenţie informatică rapidă care poate fi mobilizată în orice moment pi centrul nostru operaţional funcţionează normal”, a precizat responsabilul, citat sub acoperirea anonimatului, potrivit News.ro. Vineri, Statele Unite au acuzat Rusia că ar fi responsabilă de masivul atac cibernetic. Rusia a negat orice implicare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *