Skip to content
Societate

Nava cu 14.000 de oi, scufundată în Portul Midia la sfârşitul lunii noiembrie, a fost adusă la ţărm – FOTO/VIDEO

GSP

Nava încărcată cu peste 14.000 de oi care s-a scufundat, la sfârşitul lunii noiembrie, în Portul Midia, a fost adusă la ţărm, marţi seara, urmând să înceapă operaţiunea de ecarisaj, se arată într-un comunicat de presă emis de de Grup Servicii Petroliere (GSP), compania a realizat ranfluarea navei.

Macaraua plutitoare care a adus epava pe linia de plutire a eliberat-o treptat din strânsură, iar apoi şase remorchere au preluat-o şi au dus-o la cheu, operaţiunea încheindu-se marţi seara.

În zilele următoare, reprezentanţii aceleiaşi firme vor începe operaţiunea de ecarisaj, toată încărcătura de pe navă urmând să fie urcată în containere speciale şi transportată la un incinerator în judeţul Tulcea, pentru a fi distrusă.

Nava Queen Hind, sub pavilion Palau, de 3785 tdw, încărcată cu 14.600 de oi şi un echipaj de 22 de marinari de naţionalitate siriană, s-a înclinat periculos şi s-a scufundat parţial pe bordul drept, în bazinul Portului Midia, după ce a plecat de la cheu, evenimentul având loc în 24 noiembrie 2019.

Autorităţile portuare au reuşit salvarea întregului echipaj. De asemenea, timp de mai multe zile, autorităţile au reuşit să salveze de la bordul navei peste 250 de oi. Dintre acestea, 180 au supravieţuit şi au fost transferate la un adăpost din judeţul Ialomiţa unde vor rămâne până la sfârşitul vieţii. Celelalte din cele 250 salvate iniţial au murit sau au fost eutanasiate din cauza rănilor prea grave.

Contractul pentru operaţiunea de ranfluare a navei a fost semnat în 14 ianuarie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *