Skip to content
Internațional

Nava de croazieră cu 2.300 de oameni pe care nimeni nu voia să o primească de teama coronavirusului a ajuns în Cambodgia

facebook diamond princess

Nava de croazieră care a rămas blocată în larg, pentru că niciun port n-a vrut să o primească de teama coronavirusului, a primit în sfârșit permisiunea de a acosta, informează BBC, citată de digi24.

Nava MS Westerdam a fost respinsă de 5 porturi din Asia până acum, însă acum a primit dreptul de acosta în Cambodgia.

O altă navă de croazieră se află în carantină în Japonia, având peste 200 de bolnavi la bord, însă MS Westerdam, cu peste 2.000 de persoane la bord nu a raportat niciun caz.

Marți dimineață, Westerdam a încercat să acosteze în Bangkok, însă nu a primit permisiunea. O navă a marinei thailandeze a escortat nava de croazieră în afara Golfului Thailandei, de unde a pornit spre Cambodgia.

În această dimineață, Westerdam a reușit să acosteze în portul Sihanoukville. „Să vedem pământul în această dimineață, ne-a luat respirația”, a declarat Angela Jones, o pasageră de pe Westerdam pentru Reuters.

Nava Westerdam aparține companiei americane Holland America Line și a părăsit Hong Kong pe 1 februarie cu 1.455 de pasageri și un echipaj de 802 persoane. Croaziera era programată să dureze două săptămâni, iar după ce aceste zile au trecut au apărut temeri în privința combustibilului și a proviziilor.

Pe lângă Thailanda, nava a mai fost respinsă de Taiwan, Guam, Filipine și Japonia.

Căpitanul navei, Vicent Smith, a spus că nava va acosta lângă Sihanoukville pentru a permite autorităților să verifice starea de sănătate a pasageriloraflați la bord. Abia apoi oamenii aflați la bord vor putea părăsi nava pentru a ajunge acasă.

Decizia Cambodgiei de a permite navei Westerdam să acosteze a fost lăudată de Organizația Mondială a Sănătății.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *