Nava scufundată lângă Sf. Gheorghe s-a izbit de un alt vas. Echipajul a salvat 8 marinari și a plecat spre Bulgaria

Marea Neagră
Sursa foto: Andrei Valentin on Unsplash

Nava scufundată în Marea Neagră ar fi fost lovită de un alt vas. Membrii echipajului de pe acea ambarcațiune au fost cei care au salvat 8 marinari, după care și-au continuat drumul spre Bulgaria. Trei marinari de pe nava scufundată sunt în continuare dispăruți. 

Nava salvatoare este de fapt cea cu care a intrat în coliziune vaporul scufundat, spun procurorii constănțeni, după ce i-au audiat pe marinarii care au supraviețuit naufragiului.

Mihaela Elena Mergeane, procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța: „A existat o coliziune între două nave. Una dintre nave s-a scufundat, cealaltă navă, după ce a ajutat la salvarea unora dintre membrii echipajului s-a îndreptat spre teritoriul Bulgariei, respectiv în portul Varna.”

Martorii spun că nava scufundata nu ar fi acordat prioritate celelalte și s-au lovit. Pe vasul care s-a scufundat se aflau 11 persoane. După ce i-au ajutat pe marinarii aflați în dificultate, membrii echipajului navei Michel și au continuat voiajul pana în Bulgaria, portul Varna.

Cosmin Dumitrache, director ANR: „Obligația navei, pentru că aceasta se afla în afara mării teritoriale a statului român, este ca să declare acest eveniment în primul port de escală. Acest port de escală pentru navă a fost Varna.”

Nava a fost văzută în port, cu semne vizibule de avarii în partea din față. Trei marinari sunt dați dispăruți și sunt căutați de ARSVOM care au reluat operațiunile.

După finalizarea anchetei, cei opt marinari supraviețuitori vor fi repatriați în țările de proveniență.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: