Navă sechestrată de Iran în Golf: Israelul cere UE să desemneze Gardienii Revoluţiei drept ”organizaţie teroristă”

Nava
Sursa foto: Pixabay

Ministrul israelian de externe, Israel Katz, a cerut Uniunii Europene să înscrie pe lista sa cu „organizaţii teroriste” Gardienii Revoluţiei, armata ideologică a Iranului, care a sechestrat sâmbătă o navă cargo în Golf, relatează AFP.

„Facem apel la Uniunea Europeană şi la lumea liberă să declare imediat corpul Gardienilor Revoluţiei din Iran ca fiind o organizaţie teroristă şi să sancţioneze Iranul”, a scris Israel Katz pe reţeaua X, denunţând „regimul criminal” iranian.

Agenţia oficială iraniană Irna a anunţat sâmbătă că forţele speciale maritime ale Gardienilor Revoluţiei iranieni au sechestrat sâmbătă un portcontainer „cu legături” cu Israelul în Golf.

La rândul său, compania internaţională de transport maritim Mediterranean Shipping Company (MSC) a anunţat că la bordul navei sechestrate de Iran în apropierea strâmtorii Ormuz se aflau 25 de membri ai echipajului.

„Cu regret confirmăm că (nava) MSC Aries, deţinută de Gortal Shipping Inc, care este afiliată Zodiac Maritime, şi închiriată de MSC, a fost sechestrată de autorităţile iraniene”, iar la „bordul navei se află 25 de membri ai echipajului”, a afirmat MSC, cu sediul la Geneva, într-un comunicat transmis AFP.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: