Skip to content
Constanța Societate

Nave militare din Italia, SUA şi Ucraina, la Constanţa, de Ziua Marinei

Nave şi aeronave militare din Italia, Ucraina şi SUA vor participa, în 15 august, la Constanţa, la manifestările prilejuite de Ziua Marinei, fiind vorba de o navă-şcoală ucraineană, distrugătorul american USS „Porter”, aeronave italiene Eurofighter Typhoon şi un avion american de cercetare P8 Poseidon.

Potrivit reprezentanţilor Forţelor Navale Române, la exerciţiul naval demonstrativ „Forţele Navale Române 19”, care va fi organizat joi, 15 august, la Constanţa, vor participa nave şi aeronave militare din Italia, Ucraina şi Statele Unite ale Americii.

„Publicul spectator de pe faleza din faţa Comandamentului Flotei va putea să admire în dispozitivul naval de pe mare, în plus faţă de navele militare româneşti, o navă-şcoală ucraineană din clasa Petrushka, precum şi distrugătorul american USS Porter. Secvenţele aeriene vor fi asigurate de aeronave ale forţelor navale şi aeriene române, precum şi de aeronave italiene Eurofighter Typhoon şi un avion american de cercetare P8 Poseidon”, au precizat reprezentanţii Forţelor Navale Române.

Sursa citată menţionează faptul că Garda de onoare, prezentă la Ziua Marinei Române 2019, este alcătuită din patru detaşamente de militari din Forţele Navale Române şi câte un detaşament de militari din Italia, Ucraina şi SUA, cu detaşamentul Asociaţiei „Tradiţia Militară” încheind formaţia, scrie news.ro.

Navele-şcoală ucrainene şi distrugătorul american au acostat, luni, în Portul Constanţa, pentru o escală de trei zile, timp în care sunt planificate vizite, pentru echipajele acestora, la obiectivele turistice de pe litoral.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *