Skip to content
Externe

Nave rusești încărcate cu cereale furate de la ucraineni navighează în Mediterana cu destinaţia Siria

bzi.ro

Ocupanții ruși continuă să exporte alimente furate în Ucraina pe teritoriul Federației Ruse și al Crimeei ocupate. O parte semnificativă a cerealelor furate din Ucraina se află pe nave de marfă sub pavilion rusesc care călătoresc în Marea Mediterană.

Acest lucru se precizează în mesajul Direcției Principale de Informații din Ministerul Apărării, potrivit presei din Odesa, citate de b1.ro. În Polohy, regiunea Zaporizhzhia, semințele de cereale și de floarea soarelui aflate în depozit sunt pregătite pentru transport în Rusia. O coloană care transportă cereale a părăsit Energodar în direcția Kamianka Dniprovska sub protecția armatei. Destinația finală a coloanei este Crimeea ocupată.

În satul Volokhiv Yar din regiunea Harkov, colaboratorii îi ajută pe ocupanți să scoată cerealele din hangare. Camioane cu cereale sunt trimise la granița cu Rusia. 1.500 de tone de cereale au fost exportate cu camioane cu cereale (Krymzernotrans) din Malaya Lepetykha, regiunea Herson, în Crimeea ocupată. Există informații că, pe lângă cereale, ocupanții exportă în Crimeea cantități mari de legume furate în Ucraina – sfeclă, cartofi, varză.

Acum se știe că o parte semnificativă a cerealelor furate din Ucraina se află pe nave de marfă sub pavilion rusesc în Marea Mediterană. Cea mai probabilă destinație este Siria, iar de acolo cerealele pot fi introduse ilegal în alte țări din Orientul Mijlociu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *