Skip to content
Societate

Navele româneşti au început măsurătorile pe partea ucraineană de pe braţul Chilia

Antena3

Măsurătorile pe canalul Chilia au început în urmă cu puţin timp. Acestea se vor desfăşura pentru moment doar pe acest canal pentru că România nu a primit acordul de la ucraineni pentru a intra şi pe Bîstroe, potrivit antena3.

Şi aici sunt însă probleme, în condiţiile în care România a solicitat ca măsurătorile să înceapă de la km 11, iar Ucraina a acceptat verificări doar pentru sectorul cuprins între kilometrii 22 şi 116.

Ucraina a dat un acord parțial pentru începerea măsurătorilor pe brațul Chilia – pe partea ucraineană, începând de vineri, a anunțat ieri Sorin Grindeanu: „este în interesul ambelor țări sa fie lămurită problema dragajelor efectuate de Ucraina pe întregul braț Chilia și pe canalul Bîstroe”.

„Partea ucraineană a dat un acord parțial pentru începerea măsurătorilor pe brațul Chilia (partea ucraineană), începând de mâine. Acest acord privește sectorul cuprins între km 22 și km 116 pe acest braț al Dunării, iar măsurătorile se vor desfășura doar pe timpul zilei. În discuțiile anterioare cu oficialitățile ucrainene am solicitat ca măsurătorile pe brațul Chilia să înceapă de la km 11”, a transmis Sorin Grindeanu.

Ministrul Transporturilor a insistat, însă, ca flota de nave specializate a României să primească acces și pe celelalte sectoare ale brațului Chilia (între km 11 și km 22, dar și pe canalul Bâstroe.

„În condițiile în care inclusiv reprezentanții Comisiei Europene au susținut solicitările României, consider că este în interesul ambelor țări sa fie lămurită problema dragajelor efectuate de Ucraina pe întregul braț Chilia și pe canalul Bîstroe”, a mai precizat Grindeanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *