Skip to content
Sport

Ne face cinste în lume! Primul român care câștigă locul întâi la un concurs IT din SUA

eliteleaders.co.uk

Ediția de dimineață abordează din nou subiectul tinerilor români olimpici. De această dată, sfera este pasiunea pentru IT, iar în vederea aflării mai multor detalii, Tiberiu Danciu, un tânăr bucureștean care a câștigat locul întâi la un concurs de nivel internațional organizat de SUA, dă un interviu în care își povestește experiența.

Interviul a presupus întrebări legate de pregătirea, despre ceea ce îl motivează, dar și strict despre experiența concursul organizat de Microsoft cum a aflat despre acestea, dar și alte detalii, potrivit editiadedimineata.ro

„Sunt elev în clasa a XII-a la Colegiul Național „Grigore Moisil” din București. Îmi plac toate domeniile imaginabile, de la informatică, electronică, fizică, la biologie, istorie, geografie și lingvistică. Îmi place cunoașterea, și mereu sunt determinat să aflu cât mai multe, mai ales când informațiile sunt prezentate într-un format primitor.

Pasiunea pentru IT s-a născut odată cu mine, aș spune. M-am născut într-o casă unde exista calculator, mama mea fiind profesoară de informatică, iar bunicul meu învățând să-l folosească dintr-o pasiune pentru tehnică.”, spune Tiberiu Danciu.

„Primăvara lui 2016. Am aflat totalmente întâmplător de acest concurs. Inițial, el a fost anunțat la nivelul școlilor printr-o circulară trimisă profesorilor de specialitate prin e-mail. Mama mea a văzut mail-ul, eu l-am ignorat, dar până la urmă mi-am zis să încerc… nu aveam nimic de pierdut, în fond. (Participarea se face prin susținerea unui examen foarte util de certificare a unei aplicații Office la alegere dintre Word, Excel și Powerpoint, așa că oricum îmi rămânea un document pe care îl puteam pune la CV.) Mă duc la doamna dirigintă (profesoara mea de informatică), caută prin e-mail-uri, găsește mail-ul – ignorat, desigur -, și mă trimite la doamna profesoară responsabilă de certificări în liceul nostru, unde mă înscriu. Eram singurul din școală interesat de acest concurs, a fost pur și simplu o întâmplare… Îmi ziceam tot timpul că sigur va fi cineva mai bun decât mine în România. Ajung la națională, și trec de etapa națională împreună cu alți doi colegi din jud. Cluj și jud. Hunedoara. Nu iau niciun premiu, dar am fost încurajat că „la anul cu siguranță”. Astfel, mă înscriu și „la anul”, ajung din nou la națională, de data asta fiind trimis de unul singur în SUA. Și câștig.”, a adăugat tânărul.

Interviul integral îl găsiți AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *