Skip to content
Politică

Ne luăm adio de la euro? Dragnea îl contrazice pe Meleșcanu

jurnalul.ro
" "

Liderul social-democraților Liviu Dragnea îl contrazice pe actualul ministru de Externe, Teodor Melescanu, în ceea ce privește adoptarea monedei euro.

Astfel, Dragnea, a declarat, marți,  ca deocamdata nu se initiaza vreun demers la nivel guvernamental pentru adoptarea monedei euro in 2022 si nu crede ca cineva a inceput „o asemenea aventura”, in conditiile in care nu este un proiect foarte usor si nu se pot avansa termene doar de dragul de a face asa ceva.

„E o dorinta, o dorinta fireasca. Ca sa vorbim de un proiect asumat, trebuia sa fie o analiza serioasa a majoritatii, a intregului Parlament, a BNR, a Guvernului, o discutie cu Presedintia.

" "

Este o dorinta a noastra a tututor, dar nu este un proiect foarte usor si nu ne putem juca cu el, adica nu putem sa avansam termene doar de dragul de a avansa termene”, a spus Liviu Dragnea, chestionat daca exista vreun proiect asumat pentru posibila adoptare a monedei euro in 2022, potrivit postului de televiziune Digi 24.

Mai mult, chestionat daca se initiaza vreun demers in acest sens la nivel guvernamental, liderul PSD a raspuns: „Din cate stiu eu nu, si nu cred ca a inceput cineva o asemenea aventura”.

Amintim că ministrul de Externe, Teodor Melescanu, a declarat luni, pentru publicatia poloneza Polish Rzeczpospolita, ca Romania ar putea adera la zona euro in 2022, in acest moment fiind indeplinite toate conditiile pentru acest lucru. El a spus ca asteptarea de cinci ani se impune pentru a nu fi afectati cei cu venituri mici, in special pensionarii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *