Skip to content
Societate

Ne trebuie imediat un certificat verde care să facă vaccinul obligatoriu, spune Pippidi: Imunitatea dată de boală trece și ea

www.romaniacurata.ro

Ne trebuie imediat un certificat verde care să facă vaccinul obligatoriu, spune Alina Mungiu-Pippidi. Într-un editorial pentru România Curată, președintele Societății Academice din România (SAR) scrie că „cel mai imoral lucru e să irosești doze pe români cînd alții au nevoie de ele”. „Banii pe teste și analize de anticorpi și medicamente nu fac decît să îngrașe pe băieții deștepți care le livrează, că dacă e cerere”, spune aceasta.

„Ciuruim un buget și așa vai de capul lui cînd singurul instrument eficient, vaccinul, vine pe gratis și e achiziționat de UE fără comisioanele pe care le-am fi plătit noi. Cîți ani o să facem asta? Patru, cinci, șase, că imunitatea dată de boală trece și ea, e plin de deștepți care fac deja a doua oară și tot nu pricep nimic”, mai adaugă președintele Societății Academice din România (SAR).

Pippidi precizează și că „nu există tratament COVID cost eficient altul decît vaccinul”. „Anticorpii monoclonali sunt singurul ceva mai bun ca raport efect asupra COVID/efecte secundare. Antiviralele nu, nici cele aprobate, darămite cele pe care automedicatul Ciolacu le cumpără din piață. Discuția despre ele este o diversiune grosolană. Dacă asta era calea o găseau țările mai bogate și mai educate ca noi. Acelea s-au vaccinat, și nu mai au morți. Unde populația era mai ezitantă, vaccinul a devenit de facto obligatoriu prin certificatul verde”, spune aceasta.

Citiți AICI articolul complet.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *