Skip to content
Puterea Știrilor Video

Ne vom confrunta cu o criză cum nu ne-am mai confruntat în ultimii 20 de ani: „Statul trebuie să aibă grijă ca românii să nu își piardă locul de muncă”, spune Robert Sighiartău

Inquam Photos / Octav Ganea

Ne vom confrunta cu o criză cum nu ne-am mai confruntat în ultimii 20 de ani, atrage atenția liberalul Robert Sighiartău, vicepreședinte PNL. Invitat în studioul Puterea Știrilor, Sighiartău a precizat că statul trebuie să aibă grijă ca românii să nu își piardă locul de muncă. „Trebuie vorbim mai puțin și acționat mult mai serios”, a punctat liberalul.

„Ne vom confrunta cu o criză cum nu ne-am mai confruntat în ultimii 20 de ani. Românii nu trebuie să își pună bani deoparte, dimpotrivă, dacă noi nu mai consumăm, vom accentua criza economică. E clar, însă, că banul trebuie drămuit bine. În același timp, așa cum a spus, statul trebuie să aibă grijă ca românii să nu își piardă locul de muncă. Trebuie vorbit mai puțin și acționat mult mai serios. Eu chiar mă bucur să văd că prim-ministrul Nicolae Ciucă nu comunică aiurea, ci foarte atent. În situații de criză, trebuie să fii foarte atent cu cuvintele pe care le folosești pentru că încrederea se pierde tocmai din această cauză: se vorbește mult, se vine cu tot felul de proiecte, măsuri, ele nu se mai pun în aplicare, oamenii nu mai știu ce să creadă.

În acest moment, trebuie responsabilitate politică. Eu am discutat acest aspect și în interiorul partidului și în afara acestuia. Nu câștigă nimeni din asta, iar alegerile sunt în 2024. Situația aceasta de criză, fie că vorbim de război, fie că vorbim de efectele economice, nu se va termina mâine. Va fi o criză accentuată pe termen mediu, lung și atunci oamenii apreciază responsabilitatea unor oameni care înțeleg, totuși, ce vremuri trăim. Trebuie stat la masă, pierdute nopți în a căuta soluții. Situația nu este deloc simplă, iar dacă se iau măsuri coerente, clare, nu se mai aruncă pe piață atâtea variante, oamenii au încredere că mergem în direcția bună. Dacă doar se aruncă pe piață și nu se pune în aplicare, normal că oamenii își pierd încrederea”, a declarat deputatul PNL Robert Sighiartău.

„Se încearcă și un fel de opoziție în interiorul guvernării”

„Problema este că se încearcă și un fel de opoziție în interiorul guvernării. Eu cred că acum, dacă întrebăm oamenii pe stradă ce își doresc de la oamenii politici, vor spune că responsabilitate. Nu vor să audă retorică politică, nici cine e mai bun. Vor să vadă soluții clare, concrete, să înțeleagă când se comunică, și să aibă încredere că acele soluții aduc și rezultate. Trebuie acordată o atenție foarte mare și pe banii europeni. În momente de criză, când ai bani la dispoziție pentru investiții, atunci este un moment foarte bun pentru a introduce bani pe piață și a crește intensitatea activității economice pe orizontală”, a mai precizat acesta.

Liderii coaliției trebuie să ia mai multe decizii importante, amânate în ultima perioadă. Discuțiile din coaliție au fost și ele amânate, după ce premierul Nicolae Ciucă a plecat cu președintele Klaus Iohannis la Chișinău. Între timp, PSD și PNL vorbesc pe două voci despre măsurile din energie, reducerea accizelor la carburanți, îndeplinirea jaloanelor din PNRR sau reducerea CAS.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *