Skip to content
Opinii & Analize

Nea Oprea, nu ești POTUS. Ești un nimeni

Știu, nea Oprea, comportamentul tău este tributar filmelor americane cu președintele SUA. Când bodyguard-ul cade secerat de rafala teroristului, ceilalți bodyguarzi demarează în viteză să-l salveze pe POTUS. Cadavrul tipului de la Secret Service rămâne în urmă, așteptând “cavaleria”, iar POTUS își poate continua nestingherit planul de a asigura petrol ieftin americanilor, sau pacea lumii. Filmul arată, la final, că agentul n-a murit degeaba. A murit pentru democrație, pentru libertate etc.

Și probabil că așa și e. Altfel nu se făceau o tonă de filme la fel, nu?

Faza e că tu nu ești POTUS. Ești un nimeni, ajuns conjuctural vicepremier și șef de partid. Dacă ai fi dat un singur examen scris în viața ta, n-ai fi fost angajat nici ca asistent parlamentar. Dacă ai fi trecut vreodată prin vreun interviu de angajare și ai fi fost pus să vorbești liber mai mult de cinci minute, n-ai fi obținut nici un job de liftier la azilul de muți. Da, te-ai prins, mă iau de nivelul tău cultural și profesional. Personal, n-am nevoie de angajați, dar dacă aș fi obligat prin lege să te angajez, mi-aș cumpăra o sobă pe lemne și un camion de lemne netăiate. Să ai și tu o ocupație…

De ce Dumnezeu refuzi să mergi prin București într-o mașină obișnuită, cu o viteză obișnuită, nea Oprea?

Nu suntem în vreme de război. N-ai făcut asemenea reforme în guvernul ăla, încât să-ți fie viața amenințată de grupări pe care le-ai deranjat. Nu ai nici un motiv să te porți așa, altul decât cel psihologic. Știi tu, unii bărbați ajung la o vârstă și încep să-și creeze erecții virtuale din averi, mașini, bijuterii, coloane oficiale….

Știi de ce e netul plin de înjurători la adresa ta? Știi de ce s-a coalizat toată România în spatele unui polițist de rutieră, adică nu tocmai cel mai iubit tip de polițist? Pentru că toată lumea s-a prins că polițistul ăla n-a murit într-o misiune care să-i cinstească numele. A murit ca prostul, împins de la spate de grandomania ta stupidă. Mi-e o milă cruntă de zilele lui curmate prea devreme, deși nu-s cel mai prietenos om din lume, și habar n-am dacă era un polițist bun sau rău, dacă era rocker sau manelist, dacă era șpăgar sau un munte de etică. Modul în care l-ai omorât îl face un sfânt, înțelegi?

Pe scurt: politistul a murit pentru că tu nu te-ai gândit niciodată ce se poate întâmpla când îți exerciți voința. Și, din perspectiva asta, ești cel mai de evitat om de stat din istoria recentă a României. Mâine- poimâine, pe motiv că ești cu capsa pusă, o să târăști România într-o aventură periculoasă, și-o să mai omori niște oameni.

Ieși la televizor și cere-ți iertare, cu demisia scrisă, nea Oprea. Și apoi cumpără-ți un topor și ascunde-te într-o pădure, unde poți să te joci de-a POTUS cât vrei. Dresează veverițele să fie spioni și bursucii să fie agenți acoperiți. Când îți vine vreo idee, taie un copac, să-ți treacă. Și nu mai reveni la civilizație, te rog. Nu vrem să te mai vedem niciodată.

Pe Bogdan Stoica îl puteți citi și pe www.bogdanstoica.ro

3 comentarii la “Nea Oprea, nu ești POTUS. Ești un nimeni

  1. Ca de obicei, acest Bogdan Stoica isi bate joc de toti si de toate. Atata il duce capul !!! Nu iteleg dece mai este bagat in seama…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *