Skip to content
Politică

Neagu Djuvara a fost înmormântat cu onoruri militare

Istoricul Neagu Djuvara, care a murit joi la vârsta de 101 ani, a fost înmormântat duminică cu onoruri militare, în cripta familiei de la Cimitirul Bellu din Capitală. Slujba a fost oficiată de episcopul greco-catolic de Bucureşti, Mihai Frăţilă, în prezenţa a câteva sute de persoane, membri ai familiei, apropiaţi ai istoricului sau cititori ai operei sale.

În predica rostită la slujba de înmormântare de la Catedrala Greco-Catolică „Sfântul Vasile cel Mare” din Bucureşti, episcopul Frăţilă a subliniat că viaţa lui Neagu Djuvara inspiră demnitate. „Dar ce anume a fost viaţa lui Neagu Djuvara, dacă nu o clipă lungă cât veacul? Ea ne inspiră şi ne înzestrează cu o demnitate ce părea inexorabil pierdută, dar ne şi privează, în acelaşi timp, de tezaurul naturaleţii sale distinse”, a spus PS Frăţilă.

Potrivit acestuia, Neagu Djuvara a fost „un suflet pentru care credinţa a fost asumarea unui dialog cu Dumnezeu, dar, mai ales, acel extraordinar respect pentru alteritate şi cuviinţa vieţii”. „Aici se află sorgintea clasei pe care azi, cu regret, desigur, dar mai ales cu gratitudine faţă de Dumnezeu, o aşezăm în panteonul tot mai inaccesibil al oamenilor de caracter din neamul românesc”, a spus episcopul, potrivit agerpres.ro.

Istoricul Neagu Djuvara s-a stins din viață joi, la vârsta de 101 ani, la un spital privat din Capitală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *